Saneren peuterspeelplaats bij het dorpshuis

Het is al weer een paar jaar geleden dat Peuterspeelzaal UKKIE stopte met haar activiteiten in het dorpshuis. De peuterspeelzaal is geschikt gemaakt als multifunctionele ruimte: er is geschilderd, er zijn gordijnen opgehangen, de verlichting is gemoderniseerd en het peutertoilet is omgebouwd tot berging. Sinds dat moment is de vernieuwde ruimte – tot aan de Corona-maatregelen – met name gebruikt voor diverse yoga-groepen en Historisch Gasteren.

De buitenspeelplaats van de voormalige peuterspeelzaal was echter nog niet aangepakt; begin dit jaar is daaraan voortvarend gewerkt. Een deel van de speelplaats lag namelijk op het terrein van de buren, die deze ruimte al die jaren gratis ter beschikking stelden … waarvoor het bestuur van De Gasterije hen uitermate erkentelijk is. De familie Enting (de buren) en Harm Reinders hebben de erfscheiding weer naar de oude situatie teruggebracht. De wipkip is inmiddels gerooid. Twee speeltoestellen zullen nog worden verwijderd; bij beide toestellen liggen de nodige rubber tegels. Het speelhuis staat nog overeind, niet op eigen grond en is in matige conditie (heeft onderhoud nodig).

Voor de liefhebber een uitgelezen kans om thuis iets voor de eigen (klein-/buur)kinderen te plaatsen. Ook de zandbak, samengesteld uit betonnen randen, zoekt een nieuwe plaats. Tevens liggen 400 trottoirtegels klaar (op door de familie Boxem beschikbaar gestelde pallets). Later dit jaar komt er nog een zelfde hoeveelheid tegels bij. Belangstellenden voor al deze materialen kunnen contact opnemen met het dorpshuisbestuur: degasterije@ingasteren.nl.