IJsvereniging Wintervreugd is opgericht op 27 februari 1933 en biedt veel sportieve mogelijkheden. Tenminste, als er natuurijs is en de baan open kan.

Schaatsen staat natuurlijk voorop, maar zo gauw het maar even kan zijn er ook onderlinge wedstrijden in priksleeën of strijkijzer gooien, kortom er heerst altijd een gezellige en plezierige sfeer. Er wordt alles aan gedaan om het de schaatsers en andere bezoekers naar de zin te maken. Verder kunnen leden van Wintervreugd via de vereniging een aantal malen gedurende het seizoen gratis gebruik maken van de kunstijsbaan Kardinge in Groningen. Het is dan ook zeer aantrekkelijk om lid te zijn van deze gezellige ijsvereniging.

De ijsbaan van Wintervreugd ligt op een prachtige locatie in het veen, ten westen van de Oudemolenseweg. In de oorlogsjaren is de baan door de bewoners met de schop gegraven. Toen had iedere inwoner van het dorp een stukje veen om daar te kunnen baggelen. Turf was destijds een belangrijke brandstof.

Het bestuur beheert de natuurijsbaan en houdt de baan, kantine en machines in goede staat om bij voldoende ijs (dikte minimaal 8 cm) de vele schaatsliefhebbers een mooie baan te bezorgen. Zo gauw de baan open gaat wordt dit direct op deze site gemeld.

Het lidmaatschap kost € 5,– per gezin per seizoen. Er zijn ongeveer 110 gezinnen lid van Wintervreugd.

Wintervreugd is lid van de KNSB.