Bij een verjaardag hoort taart. En het leek de feestcommissie ‘50 jaar Dorpshuis’ een leuk idee om daar een wedstrijd van de maken. De bakwedstrijd “Heel Gasteren Bakt” is bedoeld voor iedereen uit Gasteren die een lekkere, mooie en gezellige taart kan bakken. Net zo als je een taart voor een 50-jarige versiert, zou het mooi zijn als je bij de versiering van jouw taart het thema ‘50 jaar dorpshuis Gasteren’ herkenbaar in beeld brengt. Dat hoeft niet, maar je taart moet liefst wel versierd zijn.Er mag per persoon meer dan een taart ingeleverd worden. Hoe meer taarten, hoe meer kans op de “dikke priezen”.

Het gaat om de smaak maar het uiterlijk is net zo belangrijk. Dus zorg dat de taart er superlekker en heel mooi uitziet.

Er zijn “dikke priezen” te vergeven voor de 3 winnende taarten.

Reglement taartenbakwedstrijd
Aanmelden kan tot en met zondag 31 juli 2016. Je meldt je aan door een telefoontje aan Arno Klee (238028) of door een e-mail te sturen naar heelgasterenbakt@ingasteren.nl onder vermelding van je naam, adres en telefoonnummer(s).

We zouden het leuk vinden om, na afloop, een receptenboekje uit te brengen. Dan hebben we natuurlijk wel je recept nodig. Als je dat ook een leuk idee vindt, kun je je recept inleveren als je je taart afgeeft. Je kunt het ook opsturen aan heelgasterenbakt@ingasteren.nl. Naast de gebruikte ingrediënten en werkwijze moet op het recept ook jouw naam en adres duidelijk worden vermeld. Alleen als er voldoende belangstelling is kunnen we een receptenboekje uitgeven.

Je bakt je taart thuis en levert deze in op zaterdagochtend 17 september 2016 bij het dorpshuis. De exacte tijden en instructies krijg je een week voor die tijd. Alle taarten worden gepresenteerd op eenzelfde taartplateau. Voor die plateaus zorgt het Dorpshuis. De maximale presentatieruimte die je beschikbaar hebt is 40×40 cm.  Direct na het inleveren van de taarten worden deze door een deskundige jury beoordeeld. Deze bepaalt welke zes taarten doorgaan naar de ‘finale’.  De jurering van de finale vindt plaats tijdens de opening van het feest 50 jaar dorpshuis Gasteren. Het is niet mogelijk om in beroep te gaan tegen het oordeel van de jury. Alle taarten zullen in de loop van de dag geserveerd worden aan de feestgangers.

Wij kijken uit naar jouw aanmelding per telefoon (238028) of via
heelgasterenbakt@ingasteren.nl. Je ontvangt van ons binnen enkele dagen na jouw telefoontje of mail een bevestiging van deelname.

Dus, bellen/mailen en bakken maar!