De meer dan 100 jaar oude toneelvereniging Amicitia speelde traditiegetrouw in het dorpscafé aan de Brink hun jaarlijkse toneelstuk. De opvoering was altijd medio februari. De repetities begonnen in de herfst. Het dorpscafé werd een pannenkoekenboerderij, maar het podium bleef beschikbaar voor Amicitia. Met de komst van een nieuwe eigenaar veranderde dat, het podium werd deel van het restaurant.

In 2019 vond de toneelvereniging een nieuw onderkomen in dorpshuis De Gasterije. En juist toen kwam de Coronapandemie en veranderde alles. Repetities waren niet mogelijk. In die tijd is in De Gasterije wel een prachtig podium gerealiseerd. Augustus 2021 kon weer geoefend worden. Geen tijd voor een blijspel dit keer. Twee eenakters werden ingestudeerd en opgevoerd op de laatste zaterdag van oktober.

Ook in 2022 vindt er aan het eind van oktober een uitvoering van twee eenakters plaats met daartussen een buffet. Het is nog onduidelijk op welk moment we weer een groter toneelstuk kunnen instuderen.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met Gert Hilbolling, telefoon 06-11959963 of via e-mail: gerthilbolling@me.com .