In – en Ontspanningsweek 2022

Het is volop genieten in onze In- en Ontspanningsweek. Op de zaterdag: de afsluiting met pubquiz en natuurlijk de grote playbackshow.

De organisatoren van een activiteit hebben hun best gedaan om elke dag, in samenwerking met de Kartrekkers, een sfeerimpressie te geven van hun activiteiten, met een paar foto’s.
Voor de afsluitende zaterdag heeft het iets langer geduurd voordat de verslagjes en de foto’s beschikbaar waren, maar het is gelukt!

En als speciale toegift: een aantal filmpjes, met dank aan Kees van der Ploeg!
Meer dan de moeite waard om te bekijken. Geniet ervan!

Zaterdag: pub-quiz en playback-show

Zaterdag, de laatste dag en wat een prachtige avond hebben we er met z’n allen van gemaakt. Om te beginnen was het echt genieten om iedereen weer gezellig in het dorpshuis te mogen ontvangen, wat waren er ontzettend veel gezellige mensen!
En wat hebben we kunnen genieten van alle grote namen op het podium. Gefeliciteerd met alle prachtige prestaties!
Dit jaar de nieuwkomer van de In- en Ontspanningsweek: de pubquiz. Wat goed om te zien dat er zowel door de teams als het publiek zo fanatiek mee werd gedaan. Wij zeggen: volgend jaar lekker weer!

Pubquiz
Opperste concentratie op het podium bij de 4 teams; in de zaal geroezemoes: ‘wat een makkelijke vraag, dat weet toch iedereen”, of: ‘geen idee’ of: ‘muziek weet ik echt niets van’. Kortom zeer gevarieerde vragen, leuk dat iedereen op haar/zijn eigen manier mee kon doen.
En toch wel handig om een gevarieerd team op het toneel te hebben: 4 weten meer dan 1.
De winnaar (alweer): BosHoek, gevolgd door BriGOS, Westeinde en OostZa.

Playbackshow
Als vanouds: geweldige optredens van elk der deelnemende artiesten. Er was weer flink geoefend, de timing en de ‘flair’ waren bij de een wat beter dan bij de ander, maar petje af voor iedereen die meedeed!
En de winnaar: Murriels Wedding met Waterloo, geplaybackt door het team van (alweer) BosHoek. Wat een optreden; geweldig!
In onderstaand overzicht is te zien welke 8 optredens er waren en welke buurt deze uitvoerde.

Kijk ook vooral naar de foto’s en de filmpjes!

.
.

ArtiestNummerBuurtPlaats
Pe Daalemmer en Rooie RinusBoulimia RhapsodyBosHoek
Bonnie St. ClairePierrotBriGOS
Donnie en Rene FrogerBon GepaktWesteinde2
Jasperina de JongDe NonOostZa
Muriels weddingWaterlooBosHoek1
Karlijn, Sanne & MandyAuto medleyWesteinde
QueenWe will rock youBriGOS3
LuvYou’re the Greatest LoverOostZa

Vrijdag: jeu de boules en volleybal

Volleyballers! Volleyballers! Volleyballers! Vrijdagavond 17 juni 2022 was het eindelijk zover. Wat een winnaar: BosHoek heeft alles gewonnen! Bij de jeu de boules was het wederom een spannende avond! 

De dorpshuis-vrijwilligers stonden buiten klaar met koffie, bier en fris, in ruil voor een muntje. Bovendien was een snackwagen gecharterd, met frites en andere lekkere hapjes; goed idee!

Jeu de boules

Op de vrijdag, de 2e JdeB-avond, ‘verse’ spelers voor elk buurtteam. Maar deze keer waren de verschillen in de uitslag iets groter: Boshoek was de sterkste (24 wedstrijdpunten), Westeinde en BriGOS gelijk met 17, terwijl OostZa iets achter bleef met 9 gescoorde punten.
Toch een leuk spelletje, voor oud en jong! Kom het gerust eens proberen: elke zondagmorgen om 10 uur wordt er gespeeld op deze prachtige baan. Heerlijk ontspannend, iedereen kan meedoen.
.

Volleybal
Die volleyballers en toeschouwers: wat een fanatieke mensen! Energie voor 10 en er werd gevochten, gelachen en ja het ging natuurlijk om “in- en ontspannen”. Met de nadruk op IN natuurlijk!
Heerlijke strijd bij het volleybal, met veel minder krachtsverschil dan in eerdere jaren. Geen Westeinde dat er met kop-en-schouders bovenuit stak, geen BriGOS dat het niveau niet bij kon bijbenen. In plaats daarvan spannende, gelijkopgaande wedstrijden, met een opvallend hoog spel-niveau. Echt mooi om te zien. Kwam dat nu door de invloed van de jeugdige Rietvogels-volleyballers of door de verborgen talenten in het dorp die niet wekelijks in de sportzaal van de Gasterije te zien zijn? Wie het weet mag het zeggen. In elk geval was het genieten voor de spelers en vermakelijk voor de toeschouwers.
Met dank aan scheidsrechter Herman uit Anloo!
Winnaar : BosHoek, gevolgd door Westeinde, BriGOS en OostZa.

De avond van “the big three”: biljart, dart en jeu de boules: gooi je gek Gasteren! Wederom een indrukwekkende avond met een gezellig aantal deelnemers en toeschouwers. We verwonderen ons er over wat er deze week gebeurt in Gasteren: maar “sharing is caring” is helemaal gaande: gelijke standen bij zowel het biljarten als bij jeu de boules.

Darten:
Net als op tv is darten in de In- en Ontspanningsweek een uitdagende activiteit: spelers moeten zich goed concentreren, maar er is altijd veel drukte en lawaai in de zaal. Daarom een mooie uitdaging voor de sporters.
Ook dit jaar weer veel enthousiasme; iedereen was blij om eindelijk weer eens te kunnen spelen.
Helaas waren de tellers/begeleiders uit Annen niet beschikbaar; daarom zijn we erg blij met onze eigen tellers: Jaap, Rik en Yentl; dank jullie wel voor de hulp!
Westeinde mikte het best, gevolgd door: BosHoek, BriGOS en OostZa. Tip van de tellers: volgend jaar zijn alle rekenwonders welkom voor het tellen!

.
.

Jeu de boules:

Er wordt gespeeld op donderdag en vrijdag; de behaalde punten over de 2 dagen worden bij elkaar opgeteld.
Heerlijk weer om buiten te spelen. Balletje gooien, kopje koffie of een drankje erbij; gezellig zitten in het zonnetje. Wat wil je nog meer?
En steeds maar weer verrast worden door de rare sluiterbewegingen van de bal of juist doordat de bal deze keer wel precies terecht komt waar je bedoeld had. Alles kan. Toeval speelt een grote rol, maar goed mikken helpt wel degelijk!
Mooi om te horen van de jongere deelnemers: “waarom wordt dit altijd een sport voor ouderen genoemd? Het is voor iedereen toch leuk?”
Deze avond een een verrassende uitslag met 3 teams op de 1e plaats: OostZa, BosHoek en BriGOS, elk met 21 wedstrijdpunten; Westeinde sluit de rij met 15 punten.
.
Biljarten:
Ook op de 2e biljart-avond was er veel strijd, met veel geroutineerde biljarters, maar ook met een enkele onervaren speelster. Knap hoe Ineke zich staande wist te houden tussen dit mannen-geweld, vol vaste speelgewoontes. Ze wist in 1 van de partijen zelfs 10 punten te scoren in 20 beurten; knap werk! En ja, natuurlijk zijn er ook klasse-spelers, zoals Harry, die het voor elkaar krijgen in 1 beurt 14 caramboles te maken en de daarmee de top-score van de week weten te halen (44 punten in 20 beurten).
Grotere verschillen in de uitslagen dan op de maandagvond: BosHoek: 10 wedstrijdpunten, OostZa: 8, Westeinde: 6; helaas moest BriGOS zonder overwinning naar huis (0 punten).
Over de 2 dagen was de volgorde: BosHoek en OostZa gelijk op kop, Westeinde 3e en de laatste plaats was voor BriGOS. Boshoek en Oostza, van harte gefeliciteerd!

Kindermiddag
Dit keer kinderspelletjes met een vossenjacht. Verspreid over het dorp hielden 8 ‘vossen’ zich schuil, meestal fraai en bijzonder uitgedost.
Alweer prachtig zonnig weer; kinderen en ouders genoten er volop van. En wat waren ze fanatiek, onze kinders!
De vosjes waren verstopt maar ze werden gevonden; dat blijft interessant. De jongste kinderen zochten (en vonden!) “happy stones”; de oudere groepen zochten naar letters, die aan het eind een woord vormden (“pannenkoek”).
Er is gespeeld en gefeest! Julia, Olivier, Jaylee en Milan hebben zo hard hun best gedaan dat ze hebben gewonnen. Maar voor iedereen een prijsje natuurlijk. Na een spelletje moet er natuurlijk ook lekker gegeten worden! Pannenkoekenboerderij Brinkzicht, super bedankt voor de sponsoring, we hebben genoten!
We hopen dat jullie allemaal lekker slapen en lekker hebben gespeeld.
En de vossen: hartelijk dank voor jullie hulp.

Gezelschapsspellen

Vandaag ook weer spelletjes voor volwassenen, georganiseerd door Dorpsbelangen. En ook dit ging als een speer. Wat een ontzettend gezellige opkomst! Dit jaar waren de spellen in het thema van sjoelen. Wie heeft nou ooit een sjoelpuck op de zijkant gegooid?! In Gasteren kan dat gewoon.
Ook vanavond zijn de punten weer geteld: OostZa was de winnaar, gevolgd door BriGOS, BosHoek en Westeinde. En in de tussenstand hebben we zowaar een gedeelde eerste plek. Brigos en Oostza van harte! Boshoek volgt en dan komt Westeinde. Morgen darten, jeu de boules en de 2e biljart-avond.
De Gasterije heeft heerlijke drankjes en de vrijwilligers doen hun uiterste best om het iedereen naar de zin te maken, dus kom allemaal gezellig buurten!

Jaja Gasteren, dat was dag 2 alweer. Tussen de Schotse hooglanders op de mooie heide met de kloten gooien. De reden dat we allemaal hier in Gasteren zijn komen wonen natuurlijk. Na zo’n mooie avond natuurlijk ook even aandacht voor de punten en de tussenstand. BriGOS op 1, gevolgd door OostZa en de BosHoek met een gedeelde 2e plaats en dan natuurlijk nog Westeinde op plaats 4!
Bedankt ook aan alle nieuwe bewoners voor een hele gezellige avond. Ga zo door allemaal!
En dan nog een vraag: wie heeft er nog foto’s van het boogschieten en het klootschieten; graag sturen naar deredactie@ingasteren.nl

Boogschieten
Geen alledaagse sport voor de meeste deelnemers, maar het enthousiasme was groot en volgens de organisatoren/begeleiders werd er fantastisch geschoten.
Even aandacht voor deze begeleiders: bijna professionele boogschutters, voor een groot deel uit Taarlo en andere omliggende dorpen, maar ook uit Gasteren. Tweewekelijks schieten ze op vrijdagavond in de sportzaal van de Gasterije, maar ze kunnen nog wel wat extra leden gebruiken.
Heren (ja jammer, tot nog toe geen dames) bedankt voor jullie hulp !!

Klootschieten

En dan het klootschieten; iedereen stond te popelen om te beginnen. Wat hebben we dit gemist!
Mooiere omstandigheden kon niet. Prachtig weer, de route lag er schitterend bij: soms een hard en smal pad, dan weer een zachte ondergrond, dan weer de kloot door het gras. Met alleen maar oerkracht kon je niet winnen; soms kwam het echt aan op ‘laten rollen’: “Loat mar kuuln”.
En onverwachte hindernissen (voor de eerste groepen): auto’s bij de Gasterse Duinen, paardepoep aan de Gagels en bij het hunebed een geneutraliseerde zone. Prachtig.
En dan de vondst van het jaar: roze gekleurde kloten; geen gezoek tussen het groen; echt makkelijk. Tip voor de volgende keer: 2 kleuren voor de kloten, net zoals bij het biljarten.
Tenslotte: dank aan de begeleiders/tellers: ze hebben heel wat streepjes moeten zetten, voor elke worp!

Vissen: 
Wat een heerlijke avond om te vissen! Zonnetje, blauwe lucht en weinig wind. Perfecte vis-omstandigheden dus.
Maar zoals elke avond in een wedstrijdweek kan er maar 1 de winnaar zijn. Gefeliciteerd OostZa met jullie 67 vissen! 67 denk je, ja dat is dus mogelijk in deze omstandigheden. Gezellig daar achteraan kwam BriGOS met 17 vissen, gevolgd door Westeinde met 9 vissen en last but not least BosHoek met 3 prachtige vissen. Hartelijk dank voor een top begin van de week en tot morgen!

.

.

Biljarten:
Ook bij het biljarten een prima sfeer; iedereen had er zin in om na 2 Corona-jaren weer eens te kunnen spelen. Precies zoals het hoort te zijn bij biljarten: elkaar even uitdagen voor de partij en dan lekker spelen, rustig en geconcentreerd. Elke speler speelde 3 partijen, tegen een speler van elke andere buurt.
Het ging mooi tegen elkaar op, met BriGOS als verrassende leider na de 1e avond. Met Gerrit Koornneef als absolute uitblinker met 3 winstpartijen en Ben Schoon die, verrassend, als nieuweling in de biljart-scene in zijn 1e partij 19 punten wist te scoren in 20 beurten. Ook Piet Jansen was in vorm, met een score van 31 caramboles, maar de absolute topper: Teunis Homan, met maar liefst 43 caramboles in 20 beurten. Donderdagavond valt de beslissing op de 2e avond.