Glasvezel: wanneer zijn wij aan de beurt ?

Hoe gaat het met de aanleg van glasvezel in Noord Oost Drenthe en wanneer zijn wij aan de beurt? Dat is de vraag van verschillende dorpsgenoten in de afgelopen maanden aan de leden van de Gasterense werkgroep.

Er wordt hard gewerkt. In Annen, Eext en Gieten is men in totaal met 11 graafploegen druk bezig met het graven van de geulen langs de wegen. Binnen enkele weken wordt begonnen met de huisaansluitingen.

Ondertussen is de hoofdaansluiting (in Eext, bij N33) op het landelijke net gemaakt en getest. Ook de hoofdverbindingen naar de verdeelstations (POP’s) in Annen en Gieten zijn klaar en deze POP’s zijn van apparatuur voorzien.

Volgens planning wordt de eerste huisaansluiting vlak voor de kerst in gebruik genomen.

Ook in ons dorp is al het een en ander zichtbaar: op de parkeerplaats van de Gasterse Duinen is ons POP-station geplaatst. Deze week hebben alle abonnees een brief ontvangen hoe de aanleg in zijn werk gaat en waar ze voor vragen terecht kunnen. In een van de komende maanden worden er nog informatiebijeenkomsten gehouden om vragen te beantwoorden.

Toch duurt het nog wel even voordat wij aan de beurt zijn. Volgens de huidige planning worden er vanaf juni volgend jaar kabels gelegd langs de weg; direct na de zomer worden de huisaansluitingen gemaakt. In de maanden april/mei komt, naar verwachting, de schouwer langs om afspraken te maken over de huisaansluiting en de bekabeling in huis.

Wil je weten wanneer er iets gaat gebeuren in Gasteren? Kijk dan op de nieuwe website van Glasvezel buitenaf en vul je postcode in.

Werkgroep Glasvezel Gasteren