De Huiskamer weer van start, met Prasselkuchen

Woensdag 9 februari was het dan eindelijk zover. De Huiskamer mocht weer van start gaan. De opkomst was geweldig, we waren met een groep van twintig.  Iedereen was blij elkaar weer te zien na zo’n lange tijd. Tijdens de koffie vertelde Els over het programma van de Huiskamer voor de periode tot eind augustus. Het is weer een leuk, afwisselend programma geworden. Binnenkort worden de flyers met het programma huis-aan-huis verspreid.

Na de koffie gaf Els een workshop Prasselkuchen bakken (een lekkernij uit Duitsland). Ze liet zien hoe je met bladerdeeg, lemon curd of abrikozenjam en kruimeldeeg in een handomdraai een verrukkelijke koek kunt bakken. Terwijl de koek vanuit de oven een heerlijke geur verspreidde, hadden we nog even tijd voor een leuke quiz: Ken je eigen land. Met elkaar kwamen we op de antwoorden en dat leverde veel plezier op.  Daarna konden we de Prasselkuchen proeven en die was echt overheerlijk. We kregen het recept mee en kunnen dus thuis ook aan de slag.

De volgende keer, op 23 februari, komt Ingrid Verbruggen van boekhandel van der Velde ons het een en ander vertellen over nieuwe boeken. Ze heeft ook boeken bij zich die desgewenst gekocht kunnen worden.