Helaas, geen morgentje meewerken met de Heideclub in Gasteren

Jammer, er hebben zich dit jaar te weinig mensen aangemeld om onze natuurwerkdag op zaterdag 4 november doorgang te laten vinden. Die gaat dus niet door.  Maar de heideclub wel, we zullen ons de komende tijd zelf over de Amerikaanse Vogelkersjes ontfermen.

De Werkgroep Natuurbeheer Gasteren (beter bekend als de ‘Heideclub’) doet dit jaar mee aan de landelijke Natuurwerkdag*. De werkgroep is op dit moment bezig met het verwijderen van kleine Amerikaanse Vogelkers plantjes in een stuk bos dat aan de heide grenst. Kleine inheemse boomplantjes van bijvoorbeeld de eik, krentenboom, vuilboom en lijsterbes laten we staan. De bedoeling daarvan is dat het bos zich weer gaat ontwikkelen tot inheems bos met de daarbij behorende inheemse ondergroeiplanten. Hierbij kunnen we best wat extra handjes gebruiken.

Wil je ons hierbij helpen? Dat kan op de Natuurwerkdag, zaterdag 4 november van 9.00 tot 12.30 uur. Het is geen zwaar werk, iedereen kan het, ook kinderen. Ben je geïnteresseerd? Meld je dan aan op: https://www.natuurwerkdag.nl/klussen/natuurbeheer-gasteren/ .
We verzamelen om 9.00 uur aan de Schipborgerweg 2. Voor gereedschap en werkhandschoenen wordt gezorgd, evenals voor koffie, fris en een kleine versnapering.

Er kunnen maximaal 20 mensen meedoen. Als zich te weinig mensen/kinderen aanmelden dan kan de werkochtend niet doorgaan. Je krijgt daar dan bericht van.

* Landschapsbeheer Drenthe is de provinciale coördinator van de Natuurwerkdag.