Wandelpuzzeltocht was groot succes!

Op zondag 20 juni liepen 43 dorpsgenoten de wandelpuzzeltocht die was uitgezet door de Vereniging Dorpsbelangen. Nadat er in de vroege ochtend nog een flinke bui was gepasseerd, bleef het daarna gelukkig droog en kon iedereen vol goede moed van start.

Door subsidie van de Gemeente Aa en Hunze en de Provincie Drenthe konden we de deelnemers een kopje koffie met wat lekkers aanbieden, een snoepje voor onderweg en een broodje kroket na afloop. Het lekkere appeltje onderweg werd aangeboden door Martens Groenten en Fruit uit Annen! Bedankt Jan en Christa!

Marchinus en Miranda waren dolblij dat ze weer iets konden doen en waren blij iedereen weer te zien.

Omdat de activiteit natuurlijk wel corona-proof moest zijn, had een ieder de afgelopen week zijn/haar vertrektijd al doorgekregen en konden de groepjes achter elkaar op pad. We zagen wat moeilijke, nadenkende maar gelukkig ook lachende gezichten onderweg en iedereen kwam uiteindelijk weer terug bij het dorpshuis.

We lopen nog even de route door. Want als je van start ging, moest je eerst weten hoe oud het bestuur nu gezamenlijk was. Waren ze nu ouder of jonger dan 200 jaar? Het goede antwoord was 201 en u moest dus rechtsaf.

Toen kwam de vraag over de hunebedden, waren het er nu meer of minder dan 50 in Drenthe? Het goede antwoord is 52 en hier moest u naar links. Uiteindelijk kwam iedereen bij de kantine van ijsvereniging Wintervreugd uit om daar het spel te spelen met de ballon en de bekers.

De route ging verder over de heide, de Oudemolenseweg en de Zandkampen in. Hier liep u tegen een post aan waarbij u moest raden hoeveel bonen er in het potje zaten. We hadden een marge van 100 erboven of eronder afgesproken en er was maar 1 groep die het goed had. Er zaten 930 bonen in. Hierna ging de route of door de Zandkampen of over het zandpad waarbij deze in de Bosakkers weer samen kwam en de volgende post klaar stond. Hier moesten  muntjes in een vaas worden gegooid die dan in een borrelglas terecht moeten komen. Het appeltje voor de dorst werd in ontvangst genomen en de route ging verder door de Bosakkers, via het Oosteinde naar de Hoek.

Bij de post in de Hoek moesten er kaarten geblazen worden van een fles waarbij de onderste 4 kaarten, de azen in dit geval, moesten blijven liggen. En door ging de route en kwam bij de post aan de Brink uit waar rebussen opgelost moesten worden.

Via de Brink en de Gagels kwam iedereen weer bij het dorpshuis uit en was daar nog een opdracht om logo’s te benoemen en werden de formulieren ingeleverd.

Ook waren er nog foto’s in Gasteren gemaakt en bij welk adres hoorden deze nu?

Voor de antwoorden op de foto’s, de vragen en de rebussen klik hier.

En toen moest er geteld worden en nog een keer en nog een keer…. want we hadden een gedeelde eerste en tweede plaats! Deze ging naar Frits en Rita  en naar Stefanie en Taco. De 3e plaats was voor Hans en Wilma.

De prijzen, een bon van Pannenkoekenboerderij Brinkzicht, een bon met 2 flessen shampoo van Kapsalon Leonie en een pakket van Jobing, zijn goed ontvangen door de winnaars. Dank jullie wel voor jullie medewerking!

We willen onze posten nog graag een keer extra bedanken: de mannen van de ijsvereniging Lute en Jeroen, Erik en Leonie de Weme, Martin en Heidi Bonder en Harm Reinders. Ook willen we Marchinus en Miranda bedanken voor hun gastvrijheid.

En natuurlijk bedanken we alle deelnemers, want zonder jullie was dit niet gelukt.

Tot de volgende activiteit!

Het bestuur van Dorpsbelangen:

Bjorn de Jong, Iris Koffijberg, Beanca Hollander en Jeannet Reinders.