Schoonmaak TT-baan: wie helpt mee?

RTV Drenthe publiceerde op woensdag 21 juni een bericht over de schoonmaak van het TT Circuit door verenigingen uit de omgeving. Daarin werd ook dorpshuis de Gasterije genoemd, met een interview met Jan Woltman.

Hier volgen een paar zinsneden uit het bericht. “Maandag en woensdag gaan we het TT Circuit weer schoonmaken. Elk jaar doen wij op maandag de tribunes rondom de Noordlus, op woensdag gaat een groepje vrijwilligers de binnenring van het circuit schoonmaken.” Jan geeft aan dat het lastig is om nieuwe vrijwilligers te vinden. Elk jaar is het ongeveer hetzelfde groepje. Op maandag een man of twintig, op woensdag tien man.”
“Eigenlijk profiteert heel Gasteren mee van het werk dat wordt verricht op het circuit. We ontvangen hiervoor een goede financiële bijdrage. Daardoor kunnen we de huur laag houden. Dit doen we al een jaar of vijftien op deze manier.”

Kortom: nog alle kans om mee te doen; zeker ook voor nieuwe vrijwiligers. Zie de flyer die iedereen in de bus heeft gekregen.
Voor de maandagavond is er vooral werk voor bladblazers en opruimers van het verzamelde tribune-afval.
De woensdagmorgen verloopt veel rustiger, zonder de herrie van de blazers. Rustig een rondje langs de binnenkant van het circuit, papierprikken en plastic afval oppakken. Goed te doen voor iedereen. Lekker ontspannen en gemoedelijk.

Wie doet er mee?

  • Maandagavond 26 juni: vertrek om 18.30 uur vanaf de pannenkoekenboerderij.
  • Woensdagmorgen 28 juni: vertrek om 08.30 uur vanaf de pannenkoekenboerderij.

U kunt zich opgeven via email bij:
Jan Woltman  woltmanjan@gmail.com  of Jantje Stokker astokker@ziggo.nl