RUNFORESTRUN start opnieuw in De Gasterije!

Wegens groot succes opnieuw de RUNFORESTRUN in Gasteren!

Op zaterdag 11 maart zal voor de tweede keer in samenwerking met De Gasterije de RUNFORESTRUN Drentsche Aa vanuit Gasteren worden georganiseerd. Ons Dorpshuis De Gasterije zal als Start- en Finishplaats fungeren voor zo’n 500 hardlopers!

Om 09.30 uur start de inschrijving. Er kan gekozen worden uit drie afstanden van 13, 24 of 43 km. Tussen 10.30 en 11.00 uur is de start.

Vanaf 12.00 uur komen de eerste lopers weer binnen. Zo tussen 13.00 en 15.00 uur komen de meeste lopers binnen. Om 16.00 uur sluit het parcours.

U bent welkom om deel te nemen of om de sfeer te proeven en te genieten van een kop soep, een broodje, een kop koffie of natuurlijk iets anders.

Sinds 2014 organiseert RUNFORESTRUN trailrun-evenementen. Trailrunning is hardlopen over onverharde wegen en paden, zo avontuurlijk mogelijk. Deze evenementen draaien niet om prestatie maar om het genieten van de natuur en de beleving van het buiten zijn. Er is dan ook geen prijsuitreiking, er wordt niet met medailles gestrooid en op een half uurtje na bij het verwelkomen van de lopers is er ook geen speaker die de hele dag van heinde en verre te horen is.

De RUNFORESTRUN Drentsche Aa bestond al in 2015. Deze werd toen vanuit Anloo georganiseerd. Later ging deze route op in de Indian Summer Ultra, een hardloop evenement van 100 kilometer vanuit Rolde. Dit laatste evenement is verhuisd met haar start en finish naar Gasselte en telt zo’n 1100 deelnemers.

Er zullen ongeveer 450 deelnemers naar Gasteren komen op zaterdag 11 maart. Het kunnen er ook iets meer zijn of iets minder. Het parkeren zal worden begeleid door verkeersregelaars. De intentie is om alles zo goed mogelijk te laten verlopen.

Van iedere inschrijving doneert RUNFORESTRUN €2,50 via SPORT4NATURE aan een natuurproject in het gebied waarin het evenement georganiseerd wordt. Sinds 2014 heeft RUNFORESTRUN hierdoor ruim €77.000 gedoneerd aan natuurprojecten in de gebieden waar RUNFORESTRUN te gast is.

Als u meer wilt weten over RUNFORESTRUN kijk dan op  runforestrun.nl/drentscheaa 

Winfried Bats (RUNFORESTRUN) en Jan Post (De Gasterije)