Rabo Club Support: bedankt voor jullie steun


Dit jaar deden vier Gasterense verenigingen mee aan de jaarlijkse Rabo ClubSupport-actie. Naast IJsvereniging Wintervreugd, Dorpshuis de Gasterije  en Sportvereniging de Rietvogels kon dit jaar ook Gasteren Goed voor Elkaar deelnemen omdat ze in het afgelopen jaar officieel als vereniging zijn geregistreerd. De uitgebrachte stemmen waren als volgt verdeeld:

  • Gasteren Goed voor Elkaar:  € 134      13 stemmen
  • Wintervreugd:                     € 219      21 stemmen
  • De Gasterije:                       € 251      24 stemmen
  • De Rietvogels:                     € 304      29 stemmen

Deze bedragen werden verkregen doordat leden van de Rabobank Assen en Noord Drenthe hun stem hadden uitgebracht op onze verenigingen. In totaal had de Rabobank landelijk bijna 15 miljoen euro beschikbaar gesteld om te verdelen over plaatselijke verenigingen/stichtingen.
Elk lid van de Rabobank kon 3 stemmen uitbrengen op een of meer van de deelnemende verenigingen/stichtingen. Maximaal 1 per club. Dit resulteerde voor Gasteren in de bovenstaande bedragen.
Het totaal aantal uitgebrachte stemmen aan de Gasterense verenigingen was dit jaar iets minder dan in 2021 (87 i.p.v.102), maar voor ons als kleine verenigingen is dit resultaat nog steeds zeer de moeite waard en we zijn er dan ook heel blij mee.
Hartelijk dank voor het stemmen op ons!

En natuurlijk hartelijk dank aan de Rabobank voor hun prachtige initiatief.

Bestedingsdoelen:

Vereniging Gasteren Goed voor Elkaar:
Één van de activiteiten van Gasteren Goed voor Elkaar is ‘Samen Koken – Samen Eten’. Dorpshuis De Gasterije beschikt niet over alle benodigde keukenapparatuur of kookgerei. Met de ClubSupport bijdrage hopen we deze attributen te kunnen aanschaffen.

IJsvereniging Wintervreugd
Het vlonder met trap heeft als doel veilig het ijs te kunnen betreden. Het huidige vlonder is in slechte staat en aan vernieuwing toe.

Stichting Dorphuis Gasteren:
Met de opbrengst wil Stichting Dorpshuis Gasteren “slimme” buitenverlichting aanbrengen. Deze buitenverlichting past in een verdere verduurzaming van ons Dorpshuis.

Sportvereniging de Rietvogels:
Er zijn 2 biljarts, waarvan ongeveer elke 3 jaar het laken moet worden vervangen. Daarvoor willen we graag deze keer het geld van de Rabo clubsupport inzetten.

Herman Roepman, Harm Hollander, Jan Woltman en Klaasje Hollander, penningmeesters van
Gasteren Goed voor Elkaar, IJsvereniging Wintervreugd, dorpshuis de Gasterije en sportvereniging de Rietvogels