Paasvuur 2017

Ook dit jaar was het weer even spannend of het paasvuur er zou komen. De vergunningen moeten op tijd verstrekt worden en met een alsmaar strengere regelgeving wordt dit steeds lastiger.

Het lag niet aan mensen die snoeihout wilden brengen, die waren er genoeg. Dat leverde een mooie hoge paasbult die klaar stond om op paaszondag aangestoken te worden. Een aantal kinderen uit groep 7 en 8 hadden flinke fakkels gemaakt waarmee ze de bult in een oogwenk hadden aangestoken. De wind hielp flink mee waardoor de bult al snel in lichterlaaie stond. Er was een grote groep toeschouwers op het paasvuur afgekomen en de mensen van stichting Af & Toe Wat zorgden voor lekkere paaseitjes en warme en koude drankjes. Veel mensen hebben zich gewarmd en genoeglijk met elkaar gepraat, het was gezellig tot laat op de avond.

Dorpsbelangen bedankt alle vrijwilligers die elk jaar weer bereid zijn om te helpen bij deze mooie traditie.

Of we volgend jaar weer een paasvuur kunnen organiseren is met de strenger wordende regelgeving nu nog onzeker. Dorpsbelangen gaat hierover in gesprek met Staatsbosbeheer en de gemeente. Volg hiervoor de berichtgeving in ’t Neis of op de website.