Open kampioenschap biljarten – verslag, met foto’s

Na twee jaar toernooistilte (u weet wel waarom) mochten de keus weer uit hun hoes gehaald worden om de eigenaren in staat te stellen naar grote hoogten te stoten. Dertien heren biljarters uit Gasteren, helaas deden er weer geen dames mee, kwamen afgelopen vrijdag de 25ste en zaterdag de 26ste november bij elkaar om uit te maken wie zich de beste mocht noemen. Zoveel mogelijk caramboles in twintig beurten. Dat mocht zonder band, via één band, via twee banden of zelfs via drie banden. Libre dus. Per persoon zeven partijen die gespeeld werden op drie biljarts waarvan twee in het dorpshuis en één bij de familie Pieters.
Het kampioenschap is daarbij van relatieve betekenis. Wie zich het meest kan verbeteren ten opzichte van zijn historisch moyenne krijgt de beker. Een beetje een vergelijkbaar systeem als bij golf. De meester-verbeteraar – en dus kampioen 2022 – kwam uit de finalepartij en was dit jaar Gerrit Koornneef, op de voet gevolgd door Hindrik Matthijssen. De absoluut hoogste score in één partij was van Harry Wolters (60, niet zijn leeftijd!), gevolgd door die van Teunis Homan (55, ook niet zijn leeftijd!). Gerrit kreeg de beker uit handen van Roelof Moek, de kampioen van twee jaar geleden.
De organisatie was in handen van Lute Pieters en Teunis Homan, onder de paraplu van de Rietvogels (Ben Mulder) en met de gastvrijheid van De Gasterije (Jantje Stokker/Jolanda Kits).
En: het was gezellig. Volgend jaar wellicht ook dames-deelnemers?

 


Foto’s