Loterij voor de Gasterije: veel blije gezichten

Op zaterdag 20 november was het dan zover: de trekking van onze Gasterije-loterij. Helaas anders dan gedacht: door de coronamaatregelen was een trekking met publiek niet mogelijk en kon de feestelijke uitreiking van de prijzen met muziek, een hapje en een drankje niet doorgaan.

Daarom een dagprogramma in 2 delen; ’s ochtends de trekking, ’s middags konden de prijzen worden gekozen en opgehaald door de winnaars. Op vrijdagavond waren alle prijzen (kleine, mooie, grote en hoofdprijzen) al verdeeld over de prijzentafels.

In totaal waren er meer dan 140 prijzen te verdelen: allemaal gratis ter beschikking gesteld door onze sponsors, uit eigen dorp, uit omliggende dorpen, zelfs uit alle windstreken van het land.
De inzameling van al deze cadeaus was een tijdrovende klus, maar met veel enthousiasme uitgevoerd door Arno, Harald, Betty, Marian en Ben.
Fantastisch om mee te maken dat een eenvoudige vraag om mee te doen reacties opleverde van: ’Zal ik dan 2 vleespakketten van €50 doen?’ of ‘Wat dacht je van 2 bakkers-cadeaubonnen van €50’ of van Hans Nijland die persoonlijk 2 gesigneerde exemplaren van zijn boek ‘Boerenbluf …’ kwam bezorgen in Gasteren. Op elk sponsor-verzoek kwam een positief antwoord, zelfs in deze Corona-tijd. Het werd ons (dorpshuis) van harte gegund!
En dan hebben we de hoofdprijzen nog niet eens genoemd: een weekend in een achtpersoonshuisje in Kamperland (fam. Klee), 2 wedstrijdtickets voor de hoofdtribune van FC Groningen, een kopshouten snijplank (Maja, Jan Lammers, Balloërveld), een Lenovo tablet (Compel computers, Winsum), een boodschappenpakket ter waarde van €100 (anonieme gever) en een Stihl accu-bladblazer (Onrust, Nieuw Buinen).
Ook de gemeente Aa en Hunze heeft een bijdrage geleverd in de vorm van een ‘frisse start’-subsidie waarmee alle onkosten gedekt konden worden.
Petje af voor al onze sponsors en zeer veel dank!!

De trekking vond plaats in de huiskamer van de Gasterije en werd verricht door Jan Post en Arno Klee, onder toeziend oog van de overige dorpshuis-bestuurders. Alle prijswinnende loten werden direct geregistreerd door het ‘Data Centrum’ bemand door Harald en Marchien; ze verdienen hiervoor een groot compliment! Vervolgens werden de winnende lotnummers, na grondige controle, per categorie als de wiedeweerga gepubliceerd op onze dorpswebsite en er werd zelfs een extra editie van digi-Neis per email verstuurd.

Ja en toen kon thuis het puzzelen voor de lotenkopers beginnen: met de loten in de hand ……….. ‘Heb ik een prijs gewonnen?’ en zo ja, wat ga ik dan straks kiezen?  Helaas veel extra zoekwerk omdat de namen van de winnaars niet gepubliceerd mochten worden i.v.m. de privacy-wetgeving. Maar dat is uitstekend gelukt, gezien de grote opkomst van de winnaars.

En vanaf 15:00 vond de uitreiking plaats volgens een strak tijdschema, voorbereid en verzorgd door Marchien, Harald, Ben, Marian en Jantje.
Eerst waren de kleine prijzen aan de beurt; deze werden in de hal van de Gasterije uitgereikt aan de winnaars. Bij de ‘mooie prijzen’ en de ‘grote prijzen’ kregen vervolgens de winnaars de kans om zelf een keuze te maken uit de prijzen op de desbetreffende tafels, op volgorde van trekkingsnummer. Ook dit liep gesmeerd. Daarna werden de winnaars van de hoofdprijzen bekend gemaakt.

Ter afsluiting waren de lotenverkopers weer aan de beurt om de prijzen die nog niet afgehaald waren te bezorgen bij de prijswinnaars thuis. Na een paar dagen waren alle prijzen op hun plek. Zelfs het allerlaatste en allerkleinste prijsje werd vrolijk ontvangen.

Complimenten aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze tijdrovende, maar zeer geslaagde loterij-actie!

Tenslotte waren er veel blije gezichten: van de prijswinnaars, van Harald onze dorpshuis-penningmeester, van de organisatoren, van de lotenverkopers en zelfs van de sponsors.

De loterij heeft netto €5060 opgeleverd, dankzij alle lotenkopers: dorpsgenoten, vrienden en familieleden, collega’s en dorpshuisgebruikers van buiten Gasteren. Onze hartelijke dank.

De loterijgroep: Arno, Harald, Betty en Ben.

Foto’s