Jan en Trijnie met pensioen op 1 september 2017

Wie het artikel over Jan en Trijnie Tingen gelezen heeft in het programmaboekje voor de viering van 50 jaar Dorpshuis, kon het al een beetje voelen aankomen. “Gaan ze nog jaren door? Trijnie: Waarschijnlijk niet. Het staan en draaien wordt Jan zwaar en hij vindt het vervelend, dat ik door zijn beenprothese de laatste jaren zo veel méér moet doen.”

Jan en Trijnie zijn meer dan 35 jaar beheerder geweest in Gasteren. Eerst van de kantine van sportvereniging De Rietvogels en vanaf september 1997, na de verbouwing van de kantine tot een heus dorpshuis, van De Gasterije. Daar waren zij ineens gastheer en gastvrouw voor alle verenigingen in het dorp, voor de jaarlijkse evenementen als het Zomerfeest, het Winterbuffet, de In- en Ontspanningsweek, de touwtrek- en biljarttoernooien, en zo meer en zo verder. En dan nog al die vergaderingen, sportfestijnen en grootse gebeurtenissen als het Citroën HY weekend, Vogelvlucht van de Peergroup, en in september nog de viering van 50 jaar Dorpshuis. Dat gaat je niet in de kouwe kleren zitten.

Mooi dat ze die vijftigste verjaardag van het dorpshuis nog als beheerder hebben kunnen meemaken. En misschien was dat ook wel het moment om eens over hun verdere toekomst na te denken. Hoe het ook zij, Jan en Trijnie hebben het moeilijke besluit genomen dat ze per 1 september 2017 gaan stoppen als beheerdersechtpaar. Precies 20 jaar na de opening van De Gasterije. 

Jan en Trijnie, we zeggen nu alvast hartelijk dank voor al die jaren inzet, inspanning en gezelligheid. We gaan jullie zeker missen! Maar gelukkig is het zover nog niet. We hebben nog even de tijd om jullie aanstaande verstrek op ons in te laten werken, en hopen het laatste jaar nog vaak van jullie gastvrijheid en goede verzorging te mogen genieten.

Bestuur Stichting Dorpshuis Gasteren