I&O-vrijdag: Jeu de Boules en volleybal – update

Jeu de Boules

Het jeu de boules op vrijdagavond trof het. Het was af en toe bewolkt, maar tussendoor brak de zon door. Ook was er meer publiek mede door het volleybal. Het volleybalveld lag vlakbij de jeu-de-boulesbaan dus dat was heel gezellig. Af en toe vloog er een volleybal over de baan, maar dat mocht de pret niet drukken. Er werd fanatiek gespeeld door de deelnemers en dat resulteerde in de volgende uitslag:

  1. Boshoek
  2. Brigos
  3. Westeinde
  4. Oostza

Volleybal

Het volleybal op de vrijdagavond werd, zoals gebruikelijk, weer georganiseerd door IJsvereniging Wintervreugd. Nadat het veld met vereende krachten vlot en strak was uitgezet kon voorzitter Jeroen Oomen de wedstrijden aankondigen, met duidelijke spelregels: er mag niet gevoetbald worden en de scheidsrechter beslist!
Deze (onafhankelijke) scheidsrechter was Theo Briggeman uit Anloo.

Opmerkelijk was de samenstelling van de verschillende teams: veel nieuwe gezichten van dorpsgenoten die nog maar kort in in Gasteren wonen, maar vooral de jonge (!) dames stalen de show. Wat een techniek, wat een rust in hun spel, wat een speelgemak. Je zag de jaloezie hierover in de ogen van de heren in en om het veld.
Opvallend was ook dat Brigos dit jaar over meer dan voldoende spelers kon beschikken. Een van de broers Woltman kon om die reden zelfs de gelederen van oude buurt-liefde Boshoek versterken.

De wedstrijden verliepen perfect: lekker weertje om te spelen, droog veld, geen zware blessures: iedereen speelde met veel plezier.
Brigos begon in de eerste wedstrijd voortvarend met setwinst tegen Westeinde, maar daarna was hun kruit verschoten. Hoe anders was dit voor Oostza, dat met kop en schouders boven de andere teams uitstak. Alleen in de laatste set tegen Westeinde werd het nog even spannend, maar ook die werd gewonnen.

Per gewonnen set konden 2 punten worden verdiend.

De uitslag:

  1. Oostza:          12 punten
  2. Boshoek:         6 punten
  3. Westeinde:      4 punten
  4. Brigos:            2 punten