Gasteren krijgt glasvezel!

Ja, het gaat echt gebeuren: ook Gasteren krijgt volgend jaar glasvezel. Eindelijk!

Het netwerk wordt aangelegd door Glasvezel Buitenaf, in samenspraak met Drents Glasvezel Collectief (DGC) en ondersteund door provincie en gemeenten.
Het is het bestuur van DGC gelukt in Glasvezel Buitenaf een zakelijke partner te vinden met zeer veel ervaring met de aanleg van glasvezel; het netwerk wordt daarna beheerd door Re-Net (Rendo). De Gasterense werkgroep is zeer enthousiast over de plannen van DGC en haar partners: een professionele aanpak, vrij grote keuze in providers, een laag vastrecht bedrag en een zeer voortvarende aanpak.

Stichting Drents Glasvezel Collectief (DGC) is in het voorjaar van 2017 ontstaan op initiatief van Snel Internet Yde de Punt, Glas van Aa tot Hunze en Glasvezel Verbindt Annen. Al snel sloten zich hierbij aan: Naobers VerGlAazen en de dorpen/kernen Tynaarlo-Oost, Zeegse, Midlaren en de Groeve. De dorpen Anderen en Balloo volgden later hun voorbeeld. In de zomer van 2018 kwam een negental dorpen in Oost Aa en Hunze met het verzoek ook mee te doen onder de vlag van DGC.
Zo werken ondertussen meer dan 40 dorpen, met bijna 10.000 mogelijke aansluitingen, samen aan de komst van glasvezel voor woningen en bedrijven in de gemeenten Aa en Hunze, Tynaarlo en een deel van Assen.

Eén dezer dagen krijgt u een brief van DGC /Glasvezel Buitenaf in de brievenbus geadresseerd aan ‘De bewoners van….’. Gooi deze niet weg, want in deze brief wordt uitgelegd hoe de plannen in elkaar steken en wat de kosten zijn.
In de brief wordt aangegeven wanneer er informatiebijeenkomsten worden gehouden in de komende weken, met informatie over de abonnementen en providers, en op welke locaties.

Het worden spannende weken. Echt weken, want het gaat snel: de campagne loopt tot 17 december van dit jaar. Het is erop of eronder, want op 17 december moet gemiddeld 45% van alle adressen een abonnement hebben genomen, om de aanleg door te laten gaan. Voor ons de uitdaging om in Gasteren te proberen het percentage deelnemers van twee jaar geleden te evenaren. We hebben toen laten zien dat de belangstelling erg groot is. SAMEN STAAN WE STERK.

Tot zover voor dit moment. Binnenkort dus meer nieuws via Glasvezel Buitenaf.

Glasvezel werkgroep Gasteren