De Huiskamer zonder boeken toch gezellig

De aangekondigde boekbespreking ging helaas niet door omdat de medewerker van boekhandel van der Velde ziek was. Daar gaan we een nieuwe afspraak voor maken. Wat in het vat zit ……

Afina Smits van het Dorpsloket van Attenta vertelde dat het loket sinds kort weer open is voor mensen met hulpvragen voor de WMO.

Arno Klee nodigde de aanwezigen uit voor de oprichtingsvergadering van de Vereniging Gasteren Goed voor Elkaar op maandag 25 oktober. Eind deze week worden de uitnodigingen huis-aan-huis verspreid.

Toen werd het tijd voor wat luchtigers. We speelden het spel ‘30 Seconds’ waarbij iemand een begrip moet omschrijven waarvan de anderen moeten raden wat het is. Dat ging de spelers goed af, er werd veel goed geraden. Van een liedje van Frans Bauer, een Dafje, tot de Olympische vlam. Dat de omschrijvingen regelmatig aanleiding gaven tot grote hilariteit vergrote het enthousiasme. Daarna kregen we aan de hand van afbeeldingen heel wat leuke verhalen te horen over het leven in Gasteren in vroeger tijden, soms in de Drentse taal.

De volgende Huiskamerbijeenkomst is op 27 oktober a.s. We bezoeken dan het Keramisch Museum Goedewaagen in Nieuw-Buinen, waar we een rondleiding door het museum krijgen en een demonstratie plateel schilderen. We vertrekken vanaf het Dorpshuis om 9.30 uur. Er zijn voor de deelnemers geen kosten aan verbonden, maar vergeet niet je Corona pas (QR- code) mee te nemen.

Als u zich nog niet heeft opgegeven, maar wel wilt deelnemen aan dit uitje, kunt u contact opnemen met Els van der Linden via het telefoonnummer van Gasteren Goed voor Elkaar: 06 20122349.