De Huiskamer laat het zich smaken in de vrije natuur

Woensdag 29 juni om 10.00 uur verzamelden de deelnemers van de Huiskamer zich om 10.00 uur bij de Gasterije voor de geplande wandeling en picknick. We waren met  een groep van 15.  De weergoden waren ons zeer gunstig gezind, want het was schitterend weer. Via Loon en Balloo arriveerden we op een prachtige plek: Kampsheide. Ina en Els hadden de dag ervoor al voorwerk gedaan en een mooi plekje onder de bomen uitgezocht. We hadden stoelen meegenomen, dus iedereen had een plekje om te zitten rond de picknicktafel. We begonnen met koffie met Prasselkuchen, een heerlijke lekkernij, die iedereen zich goed liet smaken.

Na de koffie gingen we met een grote groep een wandeling maken en degenen die niet mee wilden bleven heerlijk in de schaduw onder de bomen zitten. Tijdens de wandeling door de prachtige natuur kwamen we langs het Poepenhemeltje. Bisschop Bernard von Galen (Bommen Berend) vond dat hij recht had op stad en land van Groningen. Zijn troepen belegerden daarom de stad Groningen. In 1672 werd hier een kleine schans gemaakt om de legertent van Bommen Berend te beschermen. Van hieruit kon hij te paard binnen 3 tot 4 uur Groningen bereiken. Het scheldwoord poepen verwijst naar Duitsers of naar Rooms-Katholieken (papen). Wij hadden een andere associatie bij de naam en waren dan ook blij deze informatie op de borden te lezen.

Na de prachtige wandeling dronken we eerst allemaal een glas water en daarna werd de picknickmand uitgepakt. Heerlijke quiches en lekkere sandwiches. Iedereen genoot van de gezelligheid, de mooie omgeving en het lekkere eten.

Om 12. 45 keerden we weer huiswaarts.

 

 

Bij de volgende Huiskamerbijeenkomst op woensdag 13 juli  kunnen we kijken en luisteren naar een optreden van het Art Root Collective, een groep jongeren met een vluchtelingen achtergrond, die samen met Nederlandse jonge musici muziek maken. Vorig jaar hebben zij Gasteren ook bezocht en een mooi optreden voor ons verzorgd.