Cultuurmenu Project Land Art in volle gang

Persbericht 

Het project ‘Land Art’ -onderdeel van het Cultuurmenu in Aa & Hunze- is in volle gang. Beeldend kunstenaar Gejan Stol daagt leerlingen uit groep 7 en 8 uit om hun eigen omgeving met andere ogen te bekijken. Vervolgens trekken ze er samen op uit om materialen te verzamelen, waarmee ze hun eigen Land Art ontwerp maken.

Kunst in de natuur

‘Hoe kijk je naar je omgeving?’ is de vraag die bij het project Land Art centraal staat. Respect voor de natuur, oneindigheid, verzamelen én patronen zijn hierin belangrijk. Na een digitale les van beeldend kunstenaar Gejan Stol sprokkelen ze -in de omgeving van de school- allerlei natuurlijke materialen. Denk aan stenen, rivierklei, takjes, zand en blaadjes in verschillende kleuren. Door de materialen op een bepaalde manier neer te leggen ontstaan er prachtige patronen; ware kunstwerken in de natuur!

 

Kniphorstbos

‘We hebben een rivier gemaakt van dennenappels, mos, paardenbloemen en schors. Hij begint bij de boom en aan het eind gaat hij op in de natuur.’ Een leerling van OBS Anloo laat trots zien wat ze gemaakt hebben. De kinderen zijn de hele ochtend al druk bezig in het Kniphorstbos. Leerkracht Annemarie Kriegsman is blij met het project: ‘We genieten er zo van dat het weer kan. En het is heel inspirerend!’

 

Organisaties

Het ICO werkt binnen dit cultuurmenu project samen met natuurbeheerders zoals de gemeente, Staatsbosbeheer, Drents Landschap, Landgoed Heidehof, Boermarke Rolde, maar ook camping de Berenkuil.