Concert Art Root Collective

In een uitverkocht huis laten zien wat je de afgelopen vier dagen met elkaar hebt uitgedacht en samengesteld. Dat deden de muzikanten van de Art Root Collective-muziekworkshop afgelopen zaterdag met een zeer geslaagd openbaar concert in de Gasterije.
De groep, bestaande uit elf jongeren met een vluchtelingenachtergrond en vijf ‘beroeps’-muzikanten streek dinsdag neer in Gasteren, met de bekende koepeltentjes op het sportveld als slaapplek. De musici hadden elkaar nooit gezien en gingen, onder leiding van Geerte de Koe en Maaike van der Linde, meteen aan de slag om een aantal muzikale producties in elkaar te zetten.
Woensdagochtend al een eerste presentatie in De Huiskamer. En zaterdag dus het echte concert, bestaande uit negen nummers met en zonder zang, met hier en daar duidelijke invloeden van niet-westerse culturen. Het concert werd afgesloten met Song for Els, een aubade voor Els van der Linden die gedurende de week met een niet aflatende energie voor de groep had gekookt. Arno Klee kon in zijn dankwoord concluderen: helaas konden er door corona niet meer dan zestig bezoekers binnen zijn maar dit was weer een geslaagd project van De Gasterije!