Alleen bladbakken Aa en Hunze gebruiken!

Stichting Dorpsbelangen Gasteren vraagt uw aandacht voor het volgende.

Er verschijnen steeds meer zelf geplaatste bladbakken in het dorp. Harm Reinders leegt alleen de bladbakken die geplaatst zijn door de gemeente Aa en Hunze.

De gemeente heeft de bladbakken weer neergezet op de bekende plaatsen.

Sinds november 2016 is er in overleg met de gemeente besloten om de pilot ‘Bladruimen’ een kans te geven. Het blad wat in Gasteren wordt aangeboden, wordt opgehaald door Harm Reinders en verwerkt op het land van Harm van Rhee. Dat bespaart de gemeente geld, levert Dorpsbelangen juist wat geld op en is ook nog eens gunstiger voor het milieu. Dorpsbelangen heeft het verzoek bij de gemeente ingediend om deze pilot te verlengen, en de gemeente heeft besloten om deze regeling voor onbepaalde tijd te verlengen!

De bladbakken worden geleegd tot het eind van het jaar. Ze worden vlak voor oudejaarsdag verwijderd, daarna kunt u geen blad meer aanbieden en moet u dat zelf verwerken of afvoeren (bijvoorbeeld in de groene container).

Juist omdat het verzamelde blad als organische meststof verwerkt gaat worden, vragen we u met klem om ALLEEN BLAD aan te leveren en geen takken, gras of ander (tuin)afval.