100 jaar Jobing

Op 9 augustus 1921 is door Jan Jobing het bedrijf van de heer J.F. Heere in Assen overgenomen. Op dat moment is J. Jobing en zn (Dirk), handel in antieke en nieuwe meubelen, antiek porselein, koper en tin ontstaan. Naast handel in antieke meubelen was ook het restaureren van antieke meubelen een belangrijk onderdeel van het bedrijf. De zaak was tot halverwege 1972 gevestigd aan de Molenstraat in Assen. In de ruim 50 jaar dat het bedrijf is Assen gevestigd was, zaten er 3 generaties Jobing in de zaak.

De 3e generatie, de broers Jan en Harry (zonen van Dirk), hebben in juni 1972 het bedrijf van Assen naar Gasteren verhuisd. In een karakteristieke boerderij hebben zij de handel en restauratie van antieke meubelen voortgezet. Nadat in 2004 Jan uit het bedrijf is gestapt, Is Harry samen met zijn vrouw Trijn, nog tot eind 2017 doorgegaan. Op 1 januari 2018 hebben Alida (dochter van Harry en Trijn) en Jan Woltman als 4e generatie de zaak voortgezet onder de naam Jobing Gasteren.

Doordat er de laatste jaren geen of nauwelijks nog belangstelling is voor antieke meubelen hebben zij het roer omgegooid. Jobing Gasteren is nu een sfeervolle winkel waar je kunt winkelen voor binnen en buiten. Het wisselende assortiment bestaat uit woon- en tuindecoraties, klein meubelen voor binnen, tuinmeubelen en streekproducten. Sober, stoer, landelijk, eigentijds en vooral divers. Veel mensen weten hen dan ook te vinden als er in of om huis iets veranderd gaat worden of voor een leuk cadeau. Ondanks dat de handel in antiek gestopt is, is Jobing nog steeds een vertrouwd adres voor de restauratie van uw antieke meubelen.

Als  4e generatie gaan ze het 100 jarig bestaan met u vieren. Dit wordt gedaan door 4 keer een week 10% korting te geven (voor voorwaarden zie website en winkel).

De eerste week zal zijn van zondag 8 augustus tot en met zaterdag 14 augustus 2021. Houd voor week 2, 3 en 4 onze website, facebook en advertenties in de gaten.

Alida en Jan verwelkomen u graag in de winkel!

Ga niet langs maar ga binnen!