Winterwandeling met buffet 2016

Stichting Af En Toe Wat, in samenwerking met De Rietvogels, organiseerde, in de huidige vorm, alweer voor de tiende keer de Winterwandeling met buffet. De redactie liep mee met de lange tocht en at natuurlijk ook mee. Een kort verslag.


 

 

Gelukkig zat het weer een beetje mee. Zowel de ‘korte’ als de ‘lange’ wandelaars konden daardoor genieten van een prachtig rondje in het Olde Landschap rond Gasteren. De mensen van de lange wandeling kregen daarbij ook nog deskundige toelichting van een natuurgids van de Drentsche Aa. Want wij houden van verdieping, toch? Veldnamen, fysische-geografische verschijnselen, vogels, het kwam allemaal langs. En…natuurlijk halverwege de tour een licht alcoholische versnapering of een met chocola. 

 

 

 

Ja, en dan terug in de Gasterije wachtte daar een buitengewoon gezellig aangeklede sporthal. Door een nieuwe opstelling van de tafels en de rechauds kon slager Hilbert Boxum en zijn corps de Keur de honderdtwintig hongerige magen op een prima manier van dienst zijn. Stampotten in alle soorten, vlezen, ballen gehakt en natuurlijk: drank van Jan en Trijnie. Tussen de eerste en tweede gang een quiz van Ben en Erik: glas omhoog en glas omlaag. Winnaar Arnold wist het best met zijn glas om te gaan. Dat is hem wel toevertrouwd. Ondertussen liep er nog een prijsvraag, die van de slager Hilbert. Een stuk of acht winnaars wisten te raden hoeveel een ham woog. Zij mogen van de zomer gratis barbecueën!
Na de pauze was het, bij gebrek aan ijs buiten, ijs binnen. Ja, ook van de slager, maar desondanks heerlijk.

Tenslotte: hulde aan de organisatoren. Deze activiteit kan misschien wel de meest succesvolle van Gasteren genoemd worden. Bravo!