Vliegende start de Rietvogels – volleybal

Na een lange zomer is het volleybalseizoen weer begonnen. Na slechts enkele weken training was het maandagavond 17 oktober al tijd voor de eerste wedstrijd in de dorpencompetitie. 
Op het programma stond de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen Annen. Gesterkt door een tactische BBQ aan het begin van dit seizoen en de geleverde noeste trainingsarbeid, werd vol goede moed afgereisd naar de plaatselijke Burgermeester Lambershal. Na een gedegen warming-up en wat inspelen was het tijd voor het echte werk. De eerste set werd na een gelijkopgaand begin overtuigend gewonnen, bij vlagen was het volleybal van een zeer hoog niveau. Erg leuk om te zien dat de getrainde spelpatronen zowel aanvallend als verdedigend hun vruchten afwerpen. 
De tweede set werd jammerlijk verloren. Met al één gewonnen set in de “buus” liepen de Rietvogels met het hoofd in de wolken. De concentratie was volledig weg, het mooie samenspel van de eerste set ging over in ouderwets pingpong. Annen kwam meer en meer in het spel en liet Gasteren in deze set alle hoeken van het veld zien.
Na het kansloze verlies in de tweede set begon de derde en beslissende set al niet veel beter. Annen liep al snel uit naar een 18-11 voorsprong met mooi en verzorgd volleybal. 

Voor de Rietvogels ging het er nu echt om spannen. Of vleugellam naar huis of nog één keer alles op alles. De veters werden nog eens gestrikt, de mouwen werden weer opgestroopt, de koppen werden nog één keer bij elkaar gestoken. Verliezen aan het begin van het seizoen was geen optie. Door een hoge servicedruk en het mooie volleybal van de eerste set kwamen de Rietvogels terug in de wedstrijd. Na een bloedstollendeinde werd de derde set alsnog gewonnen met 23-25.
Set en match voor de Rietvogels!

Annen bedankt voor de vriendelijke ontvangst, de uitstekende leidende scheidsrechter en de goed verzorgde “derde helft”.

Eerstvolgende wedstrijd is op dinsdag 15 november thuis tegen SOTOZ (Oudemolen, Taarlo, Zeegse), aanvang 20.00 uur in de sportzaal van de Gasterije. 

Benieuwd naar volleybal bij de Rietvogels? Train eens een keer mee, elke dinsdag van 20.00 uur tot 21.15 uur. Locatie: sportzaal van de Gasterije.

Met sportieve groet, uw razende reporter,
Harald Hidding.