Updiggin’ in Aa en Hunze

Een wereldreis naar Afrika met muziektheatervoorstelling Updiggin’

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 november 2017 speelt de muzikale voorstelling Updiggin’ in MFC de Badde in Annerveenschekanaal. Voorafgaand aan de voorstellingen speelt bovendien het lokale programma Maar…, gemaakt door inwoners van Aa en Hunze onder leiding van regisseur Frank Odijk. Aanvang om 19.00.

Tijdens zijn jeugd in Afrika ziet de blanke jongen Patrick hoe zijn moeder wordt vermoord. Hij wijst een donkere man aan als dader, de vader van zijn schoolvriendin Alice. Alice’ vader wordt ter dood veroordeeld, maar of hij schuldig is, is nog maar de vraag. Eenmaal volwassen heeft Patrick zijn verleden in Afrika diep begraven, totdat Alice hem opeens brieven begint te schrijven… Updiggin’ is een multimediaal theaterspektakel waarin het publiek in anderhalf uur tijd een wereldreis maakt naar Afrika. Met de muzikale begeleiding van de band Solace I Guess wordt het publiek ondergedompeld in een wereld vol rock, jazz en soul, allemaal met een Afrikaans tintje. Een toegankelijke, maar indringende en toch ook blijmoedige voorstelling over (on)gelijkheid en het belang om naar elkaar te luisteren, uitgevoerd een virtuoze combinatie van muziek, zang en spel.

Lokaal programma
‘Maar dat kan ik niet. Maar dat mag niet! Ik ben maar alleen. Ik doe maar wat…’ In Aa en Hunze zijn regisseur Frank Odijk en amateurspelers uit de gemeente Aa- en Hunze op zoek naar die ‘maar’. De ‘maar’ die je tegenhoudt, je hoofd vol twijfels brengt en je van je pad afbrengt. Maar ook de ‘maar’ die je uitnodigt, uitdaagt, confronteert en het beste uit jezelf haalt. Doe maar. Probeer maar. Maar wat als het lukt?
De ‘maar’ van vroeger en de ‘maar’ van nu. Met muziek, spel, sport, zang, dans en poëzie brengt deze voorstelling een parade van ‘maren’ waarbij lokaal talent zich ‘maar’ even laat zien.

Kaartjes kopen
Beide voorstellingen zijn op vrijdag 24 en zaterdag 25 november te zien om 19.00 in MFC de Badde in Annerveenschekanaal. Kaartjes kosten €6,00 in de voorverkoop en €7,50 aan de deur. Kaartjes in de voorverkoop kunnen worden gekocht via Colinda Feijth-Gerrits: colindagerrits@hotmail.com

Cast
Patrick: Anne van Slageren
Alice: Coretta Bosma
Vera: Cora Ziengs
Raoul: Louis Bukenya Deo

Band
Gitaar: Anne van Slageren
Gitaar: Frits Tjio
Bas: Frits Vogt
Drums: Marieke Zwartsenberg