Het leek er even op dat het dit jaar niet door zou gaan. De gemeente liet maandagmorgen een waarschuwing uitgaan dat als de storm om 18.00 uur nog windkracht zes of meer zou zijn de paasvuren niet mochten worden ontstoken. Maar rond die tijd kwam het bevrijdende bericht dat het sein op veilig stond.

Gelukkig maar, want onze paasbult was flink groter dan de voorgaande jaren en hoe krijg je dat weer weg? Nu kon dat op de gebruikelijke en gewenste manier: de fik erin. 
Drie leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisschool staken met hun fakkels de bult vakkundig aan. Hoewel het snoeiafval nog behoorlijk vochtig was duurde het niet lang voordat het vuur hoog oplaaide. De nog steeds krachtige wind hielp daarbij een handje.

Een prachtig schouwspel dat door een flinke groep dorpsbewoners met bewondering werd gadegeslagen. Stichting Af En Toe Wat had een standje ingericht met droge en natte versnaperingen om de feestvreugde te verhogen. 
En zo werkte het ook, tot laat in de avond stonden veel mensen al keuvelend rondom het vuur en was het gezellig.

Dorpsbelangen bedankt de vele vrijwilligers die zich ook dit jaar weer hebben ingezet om deze mooie traditie levend te houden.