Themafilm ‘Winter in Drenthe’ op social media

De tijd van lange en koude winters vol sneeuw en ijspret lijken lang geleden. Daarom blikt het Drents Archief, in navolging van de succesvolle zomerfilms, met een speciale filmcompilatie in december en begin januari terug op de winters van vroeger. Hoe beleefde Drenthe de koude maanden van de jaren ’60, ’70 en ’80?

De themafilm ‘Winter in Drenthe’ zou normaal gesproken dagelijks en doorlopend te zien zijn in de Digilounge van het Drents Archief. Maar vanwege de coronamaatregelen, is dat dit jaar niet mogelijk. Daarom deelt het Drents Archief van 2 december tot en met 2 januari elke woensdag en zaterdag een deel van de film op social media. Elke aflevering is te zien op de Facebook en Instagrampagina van het Drents Archief. ‘Winter in Drenthe’ is ook elke week te zien bij Dagblad van het Noorden. De films worden vertoond op www.dvhn.nl en op de Facebook- en Instagrampagina van de krant.

Wat kunt u verwachten te zien?
Metershoge sneeuwbergen, de ijzel in 1987, schaatsen op de Drentsche Hoofdvaart, het bouwen van sneeuwpoppen en het priksleeën, kerstdiners en oud- en nieuwvieringen en  de Drentse rolletjes.

De tien delen van ‘Winter in Drenthe’ worden van woensdag 2 december 2020 tot en met zaterdag 2 januari 2021 twee keer per week gedeeld op Facebook en Instagram van het Drents Archief. ‘Winter in Drenthe’ is ook elke week te zien bij Dagblad van het Noorden. De films worden vertoond op www.dvhn.nl en op de Facebook- en Instagrampagina van de krant.