Opschoondag 2018: verslag + foto’s

Op zaterdag 10 maart stond weer een flinke groep vrijwilligers klaar om Gasteren en omstreken van zwerfvuil te ontdoen. Jong en oud, maar het is voor het eerst dat dit jaar ook een driejarige vrijwilligster meedeed. In vrolijke oranje hesjes, gewapend met grijpers, handschoenen en vuilniszakken vertrok een aantal groepjes in alle windrichtingen.
Het weer werkte mee: de temperatuur was aangenaam en de voorspelde regen bleef uit.

Het rapen en verzamelen was zeker de moeite waard. Na de flinke wandeling van ruim 2 uur was de aanhanger van Harm en Janny van Rhee weer aardig gevuld. Toch constateren we ook dat we een paar jaar eerder veel meer afval verzamelden. Een positieve ontwikkeling! Leuk om de foto van de aanhanger uit 2017 naast die van 2018 te leggen: een mooie gevulde bodem dit keer, maar zeker geen aanhanger ‘met een kop erop’ zoals vorig jaar. Dit komt ongetwijfeld ook door de ‘stille verzamelaars’: de mensen die gedurende het hele jaar een stukje Gasteren schoon houden. Zij verdienen onze grote dank!

Er waren ook mooie vondsten dit jaar: een groepje vond vijf salamanders achter op de Zuides. Helaas dood, vermoedelijk door de stevige vorst van de afgelopen periode. Maar salamanders vinden het kennelijk de moeite waard om daar te wonen. En iemand vond een mooie, gave dierenschedel. Van een vos?

 

Onderweg werden de noeste verzamelaars van koffie en koek voorzien en na de klus heeft de groep weer van een welverdiende lunch genoten in de Pannenkoekenboerderij.

Op <https://carspan.nl/opschoondag-2018-fotos/> staan meer foto’s.

Harm en Janny: dank voor het afvoeren van al die dingen die in een vuilniszak thuishoren.

Namens Dorpsbelangen
Margriet Hilbolling