Nieuw beheerdersechtpaar voor Dorpshuis

Zoals bekend stoppen Jan en Trijnie Tingen per 1 september hun werkzaamheden als beheerder van de Gasterije. Het bestuur van Stichting Dorpshuis Gasteren is sinds het bekend worden van hun besluit op zoek gegaan naar een waardige vervanging. Na gesprekken met verschillende gegadigden is besloten om Marchinus en Miranda Giezen als nieuw beheerdersechtpaar aan te stellen.Veel dorpelingen zullen hen al kennen want bij verschillende evenementen in het dorpshuis, zoals het winterbuffet, werkten zij hier al als ober/kelner. Dus ook zij kennen het dorpshuis en vele dorpelingen al. Marchinus en Miranda hebben een gevarieerd arbeidsverleden waarin zij beiden veel ervaring hebben opgedaan in de horeca en de catering. Dus ze beschikken over alle nodige diploma’s. Ze zijn allebei heel enthousiast over deze nieuwe werkkring en kijken er erg naar uit om op 1 september het stokje van Jan en Trijnie over te nemen.

Naast deze personele wisseling gaat in het beheer van het dorpshuis nog meer veranderen. Marchinus en Miranda hoeven niet altijd voor iedere activiteit zelf in het dorpshuis aanwezig te zijn. Zij zullen afspraken maken met gebruikersgroepen (sporters, de verenigingen, Dorpsbelangen, etc.) over het openen en afsluiten van het gebouw en het gebruik van alle faciliteiten. Als een gebruikersgroep alcohol wenst te schenken dan is voorwaarde dat ten minste één van de aanwezige leden daarvan in het bezit is van het diploma SH (Sociale Hygiëne) of IVA (Instructie Verantwoord Alcohol schenken). Over de precieze regels die hierbij gaan gelden denkt het bestuur de komende maanden nog na en zal zich daarbij laten adviseren door de BOKD en dorpshuizen waarbij deze werkwijze al langer wordt toegepast.

Het bestuur is blij dat ze zo’n ervaren, enthousiast en in het dorp al bekend beheerdersechtpaar heeft kunnen aantrekken, en heeft alle vertrouwen in een plezierige en duurzame werkrelatie met Marchinus en Miranda.