Na meer dan 20 jaar stopt peuterspeelzaal Ukkie als onderdeel van de Gasterije. Door onvoldoende aanbod van peuters uit de dorpen Gasteren, Anloo en Anderen wordt het aantal kinderen te klein om door te gaan.
Helaas, het was zo’n mooie plek voor de kinderen.
Vanaf de start van de Gasterije in september 1997 was Ukkie onderdeel van de gemeentelijke stichting Welzijn; 4 jaar geleden ging Ukkie over naar de Stichting Kinderopvang Rolde.

Donderdag 21 december 2017 was de laatste peuterspeelzaalmorgen. Voorzitter Arno Klee van dorpshuis de Gasterije zorgde voor een mooi boeket voor juf Joke en voor Irene Kuiper (directeur SKR); de 4 peuters, Mylou, Linde, Silte en Jeffrey, kregen elk een knuffel.

Voor juf Joke was deze dag ook het afscheid van haar werk als peuterbegeleidster, na 34 jaar actief te zijn geweest. Voor haar een moeilijke keuze om te stoppen, maar: “ik neem nu afscheid met een heel prettig gevoel; ik heb hier altijd met veel plezier gewerkt. Als ik doorga op een andere plek, weet ik niet zeker of ik dit heerlijke gevoel kan vasthouden”.

En zo neemt de Gasterije afscheid van peuterspeelzaal Ukkie; het was een mooie tijd.

Zie ook onderstaande foto’s.