Ook in Gasteren is er ruimte voor Yoga

Sinds ruim 11 jaar geeft Thijs Lokhoff van YMCG (Yoga en Meditatie Centrum Gasteren) met veel plezier Yoga in Dorpshuis De Gasterije in Gasteren. Er zijn inmiddels zes leuke groepen ontstaan die ”de weg” gevonden hebben; zes groepen met een mix van dames en heren, zowel jong als ouder! De grote toegankelijkheid tot YMCG voor het beoefenen van Yoga is mede de reden dat mensen zich thuisvoelen en graag yoga komen beoefenen.

Yoga wordt al lang beoefend (3.000 jaar) en vindt gedurende de laatste decennia zijn weg naar iedereen die dat wil beleven!

  • Yoga is niet meer weggelegd voor zeer fitte, slanke, in trendy pakjes gehulde dames. Door yoga te beoefenen, word je je meer bewust van je sociale omgeving, van je handelingen, van je reacties en je lichamelijk en geestelijk welzijn.
  • Yoga is ook niet voor softies, integendeel! Het moderne, huidige Yoga kent veel meer practische dynamiek, gericht op de  bruikbaarheid en de steeds weer veeleisende leven van alledag! Deelnemers kunnen door de combinatie van souplesse, kracht, ademhaling, verbeterde doorbloeding en regulering van stress het geleerde goed toepassen in de huidige tijd.
  • Yoga is ook voor heren … zeven heren nemen al deel aan de Yoga-lessen van het YMCG.

Yoga is leuk en interessant. Thijs Lokhoff werkt in de groepen met gezonde humor en een heldere kijk op de realiteit (non-illusion en non-dual). Aan de orde komen vragen als: wat is mogelijk, waar kan ik komen en hoe kom ik verder met mijn eventuele (lichamelijk) ongemak. Krijg antwoord op de vragen die je jezelf stelt, ook dat hoort bij yoga. Thijs Lokhoff wil de deelnemers van harte daarbij helpen.

Het YMCG biedt de volgende vormen van Yoga aan: Yin, Hatha en Yang. Thijs Lokhoff kan u informeren over de onderlinge overeenkomsten en verschillen. Hij nodigt u uit om geheel vrijblijvend contact op te nemen: telefonisch via 0619474690 of per e-mail: <thijslokhoff@gmail.com>.