Inspraak over onze nieuwe burgemeester

Als inwoner van de gemeente Aa en Hunze kunt u uw mening geven over de profielschets van de nieuwe (definitieve) burgemeester. Dat kan digitaal tot en met dinsdag 14 februari via www.burgemeesteraaenhunze.nl . Het gaat om tien stellingen en een open vraag.
U kunt de vragenlijst ook op papier invullen. Op de achterpagina van De Schakel van 1 februari staat een grote advertentie. Deze kunt u uitknippen, invullen en kosteloos op de post doen of op het gemeentehuis inleveren. Ook kunt u in Gasteren bij de Gasterije een vragenlijst ophalen. Op de post doen of inleveren op het gemeentehuis kan uiterlijk dinsdag 14 februari.

De vertrouwenscommissie (met leden van de raad) is speciaal samengesteld voor de zoektocht naar de nieuwe burgemeester. Als de enquête gesloten is, gaat deze commissie met de input van de inwoners aan de slag en stelt ze de profielschets op.

De gemeenteraad stelt in de raadsvergadering van donderdag 9 maart de profielschets definitief vast en biedt deze aan de Commissaris van de Koning aan. De Commissaris van de Koning verzoekt vervolgens de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om de vacature open te stellen. Vanaf dat moment begint de werving.

Het streven is dat de nieuwe burgemeester half september begint.