Het NP Drentsche Aa het mooiste natuurgebied van Nederland?

In 2015 heeft het ministerie van Economische Zaken (EZ) het programma ‘Nationale Parken van Wereldklasse’ opgezet. Onderdeel daarvan is de verkiezing van ‘het mooiste natuurgebied van Nederland’.

Op 10 oktober heeft een vakjury (o.l.v. prof. mr. Pieter van Vollenhoven) een selectie gemaakt uit de gebieden die zich hebben gekandideerd voor deze verkiezing. Nu mag het publiek zijn stem uitbrengen op één van de dertien geselecteerde gebieden, waaronder Nationaal Park Drentsche Aa. Op bijgaand kaartje staan alle geselecteerde gebieden.

De drie gebieden met de meeste stemmen worden de komende jaren in binnen- en buitenland extra gepromoot als iconen van de Nederlandse natuur. Na de verkiezing, op 31 oktober, ontvangen de winnende gebieden van het ministerie van EZ een bijdrage van maximaal € 300.000 om de kwaliteit en toegankelijkheid van het gebied verder te verbeteren.

Iedereen kan van 10 tot en met 31 oktober stemmen op zijn of haar mooiste natuurgebied via de website https://www.mooistenatuurgebied.nl/ of sms NATUUR spatie [cijfer genomineerde] naar 1008.

 

Stem ook, en geef ons Nationaal Park Drentsche Aa een steuntje in de rug.