Help kanker bestrijden vanuit uw tuin

Inzamelingsactie ‘Vergroot de hoop’ van start

Tot en met 31 augustus 2016 doet de gemeente Aa en Hunze mee aan de inzamelingsactie van Vergroot de Hoop. In deze periode is op het Afvalbrengstation een inzamelpunt voor snoeiafval van de Taxus baccata ingericht. In de jonge twijgen van Taxus baccata zit Baccatine, een belangrijke grondstof voor het maken van geneesmiddelen waarmee tijdens chemotherapie kanker wordt bestreden.

Snoeiafval
Stichting Vergroot de Hoop heeft de gemeente benaderd voor deelname aan de inzamelingsactie ‘Vergroot de Hoop’ om zo samen op te trekken in de strijd tegen kanker. De inzamelingsactie bestaat uit het inzamelen van jong snoeiafval van de Taxus baccata. Jonge éénjarige Taxus-scheuten, van maximaal 30 cm lang en niet dikker dan 0,5 centimeter, worden gebruikt als grondstof voor chemotherapieën. Eén kuub schoon ingezameld taxus-snoeisel bevat de benodigde hoeveelheid werkzame stof (Baccatine) voor één chemotherapie.

Help ook mee!
Wij doen een oproep aan alle bewoners die in het bezit zijn van Taxus baccata, het snoeiafval tussen 15 juni en 31 augustus gescheiden in te leveren bij het Afvalbrengstation in Gieten. Bedankt!

Bron: Gemeente Aa en Hunze