Een club van twintig enthousiaste supporters uit Gasteren was op dinsdag 24 oktober van de partij bij de eerste kwalificatiewedstrijd van de Oranje-leeuwinnen. Oranje speelde in de Euroborg tegen Noorwegen, een geduchte tegenstander waar tijdens het Europees kampioenschap met 1-0 van was gewonnen. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden!

En spannend werd het. De teams waren aan elkaar gewaagd en even dreigde Noorwegen door een strafschop de wedstrijd naar zich toe te trekken. Maar Sari van Veenendaal, de uitstekende keepster van Oranje stopte de bal pal voor onze ogen! De afgeladen Euroborg veranderde in een grote, enthousiaste, oranje gekleurde feesttent. Wat een sfeer, wat een passie bij het elftal, de avond kon niet meer stuk.

Maar het mooiste moest nog komen. De spits van Oranje, Vivianne Miedema uit Hoogeveen haalde in de laatste minuut van de blessuretijd gigantisch uit en bracht Oranje de overwinning! Weer was de eindstand 1-0 met drie punten voor Oranje! Een daverend applaus was er voor de Oranjevrouwen die nog steeds enthousiast een welverdiende ereronde liepen. De Euroborg trilde op z’n grondvesten van vreugde! (En dat was voor ’ t eerst in lange tijd).

De kaarten waren geregeld door sportvereniging de Rietvogels en ook het vervoer was door Ben Mulder perfect geregeld en afgestemd. Na terugkeer in Gasteren was er nog een borrel en bitterbal in de gastvrije Gasterije. Al met al een perfecte avond; hulde en dank voor de organisatie!

Otto de Boer