Fotoboek ‘Portret van Gasterse bedrievigheid’

De laatste tijd ben ik bezig geweest Gasterenaren op de foto te zetten, die in Gasteren wonen én werken. In totaal zijn 25 inwoners van Gasteren geportretteerd en in een fotoboek bijeengebracht met als titel “Portret van Gasterse bedrievigheid”.

Hoe is dit boek ontstaan? In 2009 kreeg ik het idee om mensen die in Gasteren wonen en er een bedrijf hebben, te portretteren voor een expositie in Gasteren. Die  expositie is er niet gekomen, maar het idee bleef in mijn hoofd rondspoken. Het is verrassend zo veel bedrievigheid er in Gasteren is. Pas in 2015 ben ik het idee verder uit gaan werken.  Een boek leek me een mooie vorm om de foto’s van de geportretteerden te laten zien.

Omdat ik in 2009 gestart ben, staat Henk Eggens in zijn Bierboe’t ijk er ook nog in. Verder heb ik alleen die Gasterenaren in het fotoboek opgenomen, die in 2016 daadwerkelijk een bedrijf hebben. Het begrip bedrijf is overigens wat ruim genomen, vandaar dat in de titel bedrievigheid staat.

Met veel plezier heb ik aan het fotoboek gewerkt. Ik vind het leuk om op deze manier met de mens en zijn bedrijf in contact te

Het boek is eenmalig te koop. Het heeft de afmeting van 21×21 cm en bevat 26 pagina’s. Naast een korte inleiding zijn in het boek 25 foto’s opgenomen. De kosten bedragen €20,-. Het boek ligt ter inzage in de Gasterije met een bestellijst. U kunt de bestelling ook per mail doorgeven aan Pauline Hellema: phellema@xs4all.nl.

Pauline Hellema