Dorpsbarbecue bij de Gasterije

De fietstocht en barbecue op zondag 23 juli, verzorgd door Stichting Af en Toe Wat, was weer naar ieders wens: grote deelname, gezellig, lekker eten, wat wil je nog meer. Zelfs de stevige regenbuien konden het feest niet bederven.

Tussen 14.00 en 15.00 uur konden deelnemers starten voor de fietstocht. Er hadden zich 34 fietsers aangemeld, waarvan een klein aantal het toch liet afweten. Niet zo’n rare gedachte om niet te fietsen met de dreigende regen in het vooruitzicht. De organisatie had een mooie route uitgezet, met om te beginnen het fietspad richting Schipborg, in de afgelopen maanden bijna gekozen tot het mooiste fietspad van Drenthe. Daarna ging het richting Zuidlaren en in een boog via schelpenpaadjes naar Anloo en weer terug naar Gasteren, over een afstand van ca. 25 km.

Daarna volgde de barbecue, zoals gewoonlijk weer uitstekend verzorgd door slagerij Boxem uit Gieten. Ook nu kon de regen niet ontlopen worden, maar de organisatie was hier prima op voorbereid. De barbecue, de tafels met salades en andere lekkernijen waren geplaatst onder een grote partytent op het terras van de Gasterije, terwijl iedereen naar keuze droog kon zitten in de huiskamer, Markezaal of de sportzaal.

De deelname aan de barbecue was overweldigend: maar liefst 109 deelnemers, van jong tot oud, van 2 tot boven de 80. Een flinke klus voor Hilbert Boxem en zijn ervaren team om het iedereen naar de zin te maken, maar dat lukte hen uitstekend. Het vlees was van prima kwaliteit en het smaakte heerlijk!
Hilbert en collega’s, bedankt, namens het bestuur van Stichting Af en Toe Wat.

Ook de peuters uit het dorp vermaakten zich uitstekend; met hun loopfietsjes wisten ze in een rap tempo uiterst behendig  te manoeuvreren tussen de tafels en stoelen door in de sportzaal. Het leek wel een pittige training voor het  ‘NK loopfietsen 2018’.

Al met al was het weer een heel gezellige middag en avond in een ongedwongen sfeer, goed georganiseerd en zeker voor herhaling vatbaar.