Dorpenvolleybaltoernooi de Rietvogels 2018 – verslag en foto’s (aangevuld)

Het dorpenvolleybaltoernooi van sportvereniging de Rietvogels op vrijdag 25 mei was weer zeer geslaagd. Het prachtige weer, met temperaturen boven de 25 graden bracht niet alleen spelers, maar ook heel wat toeschouwers in opperbeste stemming naar het sportveld naast dorpshuis de Gasterije. En …….. jong en oud deed mee: van de driejarige Julia die mocht helpen bij het ballonnen opblazen tot de bijna 80-jarige Anny uit Tynaarlo die meespeelde in alle wedstrijden van haar SOTOZ-team.

Dit jaar was vooral ons eigen dorp sterk vertegenwoordigd. Van de 8 deelnemende ploegen, uit respectievelijk Gieten (NON), Annen (‘Ous Kluppie’, met 2 teams), Taarlo/Oudemolen (SOTOZ) waren er maar liefst 4 teams uit Gasteren. Naast 2 ploegen van de Rietvogels waren ‘Keet Gasteren’ en ‘Team Bonder’ present. Vooral dit laatste team speelde sterk met soms verrassend goed volleybal.
Na de poulewedstrijden plaatsten zich voor de halve finales: SOTOZ, Ous Kluppie, Team Bonder en de Rietvogels 1. Deze laatste twee bereikten de finale, waarin de Rietvogels uiteindelijk de sterkste bleek, na een spannende laatste set.
De dames van het winnende team mochten als beloning voor hun sterke spel de wisselbeker in ontvangst nemen.

Daarna bleef het nog lang gezellig op het terras van de Gasterije; het was een dorstige avond.