De Rietvogels wint volleybaltoernooi

Na een onderbreking van enkele jaren heeft op vrijdag 20 mei het jaarlijkse dorpen-veldvolleybaltoernooi weer plaatsgevonden. Vanaf dit jaar wordt dit toernooi, dat eerder werd gespeeld tijdens het zomerfeestweekend, georganiseerd door sportvereniging de Rietvogels. 
Dankzij de deelname van verschillende recreatieve volleybalverenigingen, zoals NON (Gieten), SOTOZ (Oudemolen, Taarlo, Zeegse), v.v.Annen (met 2 teams en een meisjesteam) en de organiserende vereniging kon er gespeeld worden in 2 poules van 4. Ook de jeugd van Gasteren was ruim vertegenwoordigd.

De avond verliep in een buitengewoon sportieve en gezellige sfeer. Daarbij waren de weergoden ons gunstig gezind met mooi droog weer, na een druilerige dag.
Het mooiste volleybal werd gespeeld door het meisjesteam uit Annen, maar zij konden het uiteindelijk niet bolwerken tegen de kracht van de andere teams.

Na de poulewedstrijden drongen Annen 2, Jong Gasteren, SOTOZ en de Rietvogels door tot de kruisfinales. In de zinderende finale tegen SOTOZ pakte het team van de organiserende vereniging de winst in haar eigen toernooi in 3 sets (16-14, 15-17 en 13-15) en mocht daarmee de nieuwe wisselbeker in ontvangst nemen.

Sportvereniging de Rietvogels bedankt de andere deelnemende teams voor hun sportieve en actieve inzet.

Volgend jaar, eind mei, wordt het toernooi opnieuw gehouden, met mogelijk nog meer deelname uit andere, nu ontbrekende dorpen.

En het bleef nog lang gezellig in de Gasterije.

Bestuur de Rietvogels