De Huiskamer steekt de handen uit de mouwen

Afgelopen woensdag 5 oktober ontvingen we onze dorpsgenoot Kitty Middelham in de Huiskamer. Kitty heeft een jarenlange ervaring als masseur en heeft een eigen praktijk.  Ze kwam ons een workshop handmassage geven. We waren met een groep van 13 personen en we waren allemaal reuze benieuwd.

We begonnen zoals gebruikelijk met koffie en daarna vertelde Kitty ons hoe de ochtend eruit zou zien. Ze zou beginnen met een demonstratie van een handmassage en daarbij de theorie uitleggen; vervolgens zou ze een handmassage geven onder het genot van mooie, rustige muziek voor een nog betere ontspanning. Daarna zouden we zelf aan de slag gaan om, in groepjes van twee, elkaar een handmassage te geven. Iedereen zou zo een handmassage geven en ontvangen.

Kitty demonstreerde de handmassage met een van onze bezoekers. Ze smeerde eerst de hand in met een heerlijke olie en begon met de massage van de handpalm, waarna de handrug, de opengespreide handrug, de vingers en tenslotte de hele hand aan bod kwamen. Daarna herhaalde ze de massage, nu van de andere hand, met muziek. Het werd als zeer aangenaam en ontspannend ervaren.

Na het voorbeeld mochten we zelf aan de slag. We konden kiezen uit verschillende oliën zoals bijvoorbeeld calendula of lavendel. Kitty gaf duidelijk uitleg en liep langs de verschillende paren om te helpen waar nodig, en lette erop dat we een goede houding hadden. Iedereen deed enthousiast mee.

Na een tweede kopje koffie werden de rollen omgedraaid en waren degenen die de massage hadden ontvangen nu degenen die de massage gaven.

Het was een bijzondere en leerzame ervaring en iedereen had veel plezier, zowel in het geven als het ontvangen van de handmassage. We kregen van Kitty ook nog een handleiding op papier mee. Ik heb zo het vermoeden dat er in menige huiskamer in Gasteren nog wel eens een handmassage gegeven gaat worden.

De volgende Huiskamerbijeenkomst is op woensdag 19 oktober van 10.00 tot 12.00 uur. Dan gaat Alida Woltman-Jobing een herfstboeket met ons met ons maken van materialen uit de natuur.