BSO op OBS Anloo


Na een peiling onder de ouders heeft OBS Anloo nu zijn eigen buitenschoolse opvang. De BSO is gestart op 27 februari en de kinderen zijn razend enthousiast. Het klinkt misschien gek: buitenschoolse opvang op school. Maar: waar vind je zo’n prachtig speelveld en een gebouw met zoveel mogelijkheden?
Stichting kinderopvang Rolde is gestart met de “gewone” BSO maar na overleg met de ouders willen we meer, ook voor de kinderen die niet op de BSO of op OBS Anloo zitten. Er zijn zoveel interessante activiteiten mogelijk waarvoor binnen de gewone schooldag geen of te weinig tijd is. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen aandacht belangrijker vinden dan speelgoed. We gaan dus volwassenen uit de drie dorpen betrekken bij de uitvoering van die zeer verschillende activiteiten.  Die duren dan een aantal weken, je legt je niet vast voor een heel jaar.
Een kleine school is net een heel groot gezin en ook op de BSO doen klein en groot   veel samen. We hopen op financiële steun van “Jullie idee, samen uitvoeren” zodat de kinderen aan de slag kunnen met bijvoorbeeld….   moestuinieren, koken, knutselen, buitensport, proefjes doen. Het zijn allemaal mogelijkheden die de meesten thuis niet hebben of waar meer kinderen voor nodig zijn.Ook middelbare scholieren kunnen straks terecht op hun oude basisschool. Sommigen hebben behoefte aan huiswerkhulp, niet commercieel maar door een gepensioneerde vrijwilliger die wel verstand van de schoolvakken heeft; vooral wiskundehulp wordt veel gevraagd. Hiermee hopen we na de zomervakantie te beginnen.
De school is van de hele dorpen Anderen, Anloo en Gasteren, nu ook Eext, straks Zeegse en er is ruimte voor meer!