Boodschappen doen via internet

Boodschappenspot.nl benaderde de redactie met de vraag of inwoners van Gasteren geïnteresseerd zouden zijn in online boodschappen doen. Op ons verzoek onderzochten zij wat daarvoor de mogelijkheden in Gasteren zijn en schreven onderstaand artikel.

Online boodschappen doen in Gasteren

Veel mensen hechten veel waarde aan de traditionele supermarkt. Men vindt het prettig om zelf hun groente en fruit te kiezen, en ook het praatje met buurtbewoners is vaak een belangrijke reden om naar de super te gaan. Toch is er een groeiende groep Nederlanders dat de boodschappen online koopt. Met name jonge gezinnen en ouderen maken gebruik van de online supermarkt.

Voor jonge gezinnen is online boodschappen doen vaak een uitkomst omdat het veel tijd bespaart. Voor ouderen is het een uitkomst omdat het bezoek aan de supermarkt soms niet meer mogelijk is. Het is dan ideaal wanneer de bezorgservice van de plaatselijke supermarkt de boodschappen tot in de keuken aflevert.

De website Boodschappenspot.nl vergelijkt de online supermarkten en bekeek welke mogelijkheden voor thuisbezorging er op dit moment zijn voor inwoners van Gasteren.

Welke supermarkten bezorgen er in Gasteren?

Na een grondig onderzoek vinden we twee supermarkten die in Gasteren bezorgen: De Jumbo en de Coop.

Jumbo
Vanwege het strikt hanteren van maximale rijtijden bezorgt de Jumbo op dit moment alleen in het westelijk deel van Gasteren (bijvoorbeeld postcode 9466PH) en nog niet in het oostelijke deel (bijvoorbeeld postcode 9466PM). Dit wil men zo snel mogelijk wel gaan doen.
Jumbo biedt in de omgeving van Gasteren ook een aantal afhaalpunten. Deze vind je in onder andere Assen en Gieten.

Bestellen op Jumbo.com
Minimum bestelbedrag: €25
Bezorgkosten: €6,00
Pick-up point: vanaf €1,00

Coop
Ook online bestellen bij Coop is sinds kort mogelijk. De dichtstbijzijnde Coop is gevestigd in Annen. Deze Coop biedt echter (nog) geen reguliere bezorg– en afhaalservice. De Coop De Klencke in Zuidlaren bezorgt wel in Gasteren. Bovendien dient deze winkel ook als een afhaalpunt.

Bestellen op Coop.nl
Minimum bestelbedrag: €40
Bezorgkosten: €4,95
Pick-up point: vanaf €2,99

Nog geen bezorging door Albert Heijn
Albert Heijn is landelijk gezien de grootste online supermarkt. AH bezorgt echter nog niet in Gasteren. Wel vinden we een afhaalpunt in Assen. Handig voor mensen die in deze omgeving werken. De boodschappen bestel je dan gemakkelijk online, waarna ze bij het pick-up point in de auto geladen worden.