Biljartseizoen feestelijk afgesloten

Twee biljartgroepen van de Rietvogels hebben hun seizoen samen feestelijk afgesloten: samen uit eten bij hotel Duinoord in Zeegse met de bijbehorende prijsuitreiking voor de clubkampioenen.

De maandagavondgroep (“Het Losse Polsje”) en de woensdagavondgroep (“Van Alles Wat”) hebben er samen een gezellige avond van gemaakt met een mooie opkomst van ca. 30 biljarters incl. hun partners.

De avond, met prijsuitreiking en bijbehorende oorkondes voor elke deelnemer, was uitstekend voorbereid en verzorgd door Flip Moerker en Lute Pieters.

De winnaars en daarmee de clubkampioenen voor het seizoen 2017 – 2018 zijn geworden: voor Het Losse Polsje: Gerrit Koorneef (voor de 4e keer in 21 jaar!) en voor Van Alles Wat: een niet met name genoemde man.

Naast de wedstrijden voor de onderlinge wekelijkse competitie werden er dit jaar voor het eerst ook twee wedstrijden gespeeld tussen de clubs, met als winnaar Het Losse Polsje. Als winnaar van het individuele klassement in deze wedstrijden mocht een niet met name genoemde man de wisselbeker in ontvangst nemen.

Dit was het resultaat van een mooi initiatief om beide clubs tegen elkaar te laten spelen in een klein toernooi. Het was een leuke, uitdagende strijd, met felle onderlinge competitie; de inzet om goed te scoren was hoog bij beide partijen. Maar de gezelligheid en de onderlinge saamhorigheid maakte het winnen toch ondergeschikt. Zeer geslaagd en een prima reden om het seizoen gezamenlijk af te sluiten.

Speciale verrassingstrofee voor Gerrit van Het Losse Polsje

Aan het eind van de prijsuitreiking kreeg een aantal mensen nog een speciale oorkonde uitgereikt: Marchinus en Miranda (met boeket), voor hun gastvrijheid in de Gasterije, Peter Pasman voor zijn inzetbaarheid en flexibiliteit als invaller en Ben Mulder als voorzitter van de Rietvogels voor het promoten van de biljartsport in Gasteren.

En tenslotte, wist u dat:

  • De woensdagavond groep sinds kort een naam heeft: de ‘babybiljarters’ zijn geworden de biljartclub ‘Van Alles Wat’. Roelof Moek gaat de boeken in als bedenker van deze naam. Met ‘van alles wat’ wordt bedoeld: een grote verscheidenheid van biljarters die samen veel plezier hebben op de woensdagavond.
  • Even een terugblik in de geschiedenis van de ‘Het Losse Polsje’. Deze werd opgericht in 1997 door Jacob van Rein. De eerste winnaar in 1997 was Harry Wolters. Er werd toen gebiljart in Café Brinkzicht; daarna werd er gespeeld bij Jacob van Rein thuis. En zoals bij iedereen bekend nu in dorpshuis de Gasterije bij Marchinus en Miranda. Dat houdt in dat in het jaar 2022 het 25-jarig bestaan gevierd gaat worden. Dit leidt nu al tot een onderlinge strijd tussen de oudgedienden en de ‘nieuwlichters’ wie het feest mag organiseren.

Het bleef nog lang gezellig en laat op de avond was het opvallend druk op het fietspad van Zeegse naar Gasteren.