Bijna de vlag uit voor 50 jaar Dorpshuis

De vakanties zijn weer voorbij, het leven herneemt zijn normale loop. Maar niet voor de Feestcommissie die de viering voorbereidt van het 50-jarig bestaan van het Dorpshuis. Die draait op volle toeren door om de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten. Want zaterdag 17 september is het zover.

Deze week is het programmaboekje bij u op de deurmat gevallen. Behalve het volledige programma zijn daar ook enkele artikelen in opgenomen over de bewogen geschiedenis van het Dorpshuis. Wellicht herkent de oudere dorpsgenoot nog iets van de bijzondere voorvallen of verwikkelingen die daarin worden opgehaald.

In het boekje is ook aangegeven hoe u zich voor de verschillende activiteiten op die dag aan kunt melden. Een aantal taartbaksters/taartbakkers heeft zich al opgegeven voor deelname aan “Heel Gasteren bakt”. Maar niet zoveel dat we alle gasten ruimschoots kunnen bedienen. Daarom is besloten dat u zich nog tot 3 september kunt aanmelden voor deze ludieke bakwedstrijd met ‘dikke priezen’. En wacht niet te lang met uw aanmelding voor het Bubbelvoetbaltoernooi, want het is ‘wie het eerste komt, het eerste maalt’. Voor de Barbecue hoeft u alleen maar het antwoordstrookje in te vullen en te wachten totdat dat bij u wordt opgehaald.

Wie dezer dagen langs de Gagels loopt zal het niet ontgaan dat De Gasterije speciaal voor de feestelijk dag een face-lift ondergaat. De nieuwe voortuin wordt uitgebreid, de fietsenstalling verplaatst en het hele terrein voor de ingang herbestraat. Maar ook binnen moet het er die dag feestelijk uitzien. Daar is een speciale ‘versiercommissie’ voor in het leven geroepen die vrijdag 16 september best nog wat handen kan gebruiken om de grote zaal in te richten en aan te kleden. Als u mee wilt helpen kunt u zich aanmelden bij Betty Oost, per telefoon op 231271 of per mail op apfoost@hotmail.com .

Maar u kunt ook op een andere manier uw steentje aan de feestsfeer bijdragen. We zouden het heel leuk vinden als alle dorpsbewoners op 17 september onze geel-groene dorpsvlag willen uithangen. Het is per slot van rekening toch een groot dorpsfeest. Dus: vlaggen uit!
Voor de enkeling die nog geen dorpsvlag heeft: u kunt deze bestellen bij Berrie Tiems, per telefoon op 231258 of per mail op tiems014@planet.nl .

Tot ziens op 17 september!

De Feestcommissie 50 jaar Dorpshuis