AED daar red je levens mee!

In Gasteren zijn we in de gelukkige omstandigheid dat er twee AED’s zijn. Eén in de Bosakkers en één bij de ingang van de Gasterije aan de Gagels.

Met alleen een AED (Automatische Externe Defibrilator) red je echter geen levens. Er is ook iemand nodig die weet hoe je een AED-apparaat bedient en die tevens kan reanimeren. Een gecertificeerd AED-bedienaar die is aangemeld bij HartslagNu kan worden ingezet voor eerste hulpverlening bij een reanimatie.

Gelukkig zijn er inmiddels al meer dan dertig dorpsgenoten die een AED-reanimatie cursus hebben gevolgd en zich burgerhulpverlener mogen noemen. Maar hoe meer mensen kunnen reanimeren en een AED gebruiken, hoe groter de kans dat het leven van een medemens gered wordt.

In de maand april wordt er voor al gecertificeerde hulpverleners een herhalingscursus georganiseerd en voor nieuwkomers een startcursus.

Wil je ook kunnen handelen in plaats van machteloos toekijken? Geef je dan op voor de startcursus AED-reanimatie. Het kost je niet meer dan een ochtend of een avond, het cursusgeld wordt betaald door Vereniging Dorpsbelangen. Aanmelden kan bij Jacqueline Schoorl, jacschoorl@gmail.com of 06-27472113.

De al gecertificeerde hulpverleners worden voor de herhalingscursus persoonlijk uitgenodigd via e-mail.