Een ander Kerstconcert

Wanneer:
9 december 2022 @ 19:30 – 21:00
2022-12-09T19:30:00+01:00
2022-12-09T21:00:00+01:00
Waar:
Magnuskerk, Anloo

Kerstmis over grenzen heen is de leidraad voor een voorstelling met een indringende kerstboodschap. In de Magnuskerk van Anloo, op 9 december: een ánder kerstconcert! Omdat we stil willen staan bij een groot contrast: in december zingen we schouder aan schouder over ‘vrede op aarde’ – terwijl er overal oorlogen worden gevoerd en mensen op de vlucht zijn voor geweld en ellende. Ontheemde medemensen op zoek naar veiligheid en geborgenheid, daar draait de voorstelling om.
We doen dat (het ligt eigenlijk voor de hand) met ‘onze eigen’ Oekraïners, de mensen die door de gemeente Aa en Hunze zo gastvrij zijn opgevangen in Papenvoort. Oekraïense vluchtelingen zijn deze avond te gast en een aantal van hen levert zélf een muzikale bijdrage.

U kunt het volgende verwachten.

  • Violiste Caroline Babendererde en pianiste Diana Dali spelen (klassieke) composities.
  • Oekraïners leveren een muzikale bijdrage, in samenwerking met Caroline en Diana.
  • Ook leden van het koor Femmes Cabales uit Peize doen mee.
  • De bekende Drentse schrijver Anne Doornbos vertelt een bijzonder kerstverhaal.
  • Ter afsluiting is er een gezellig samenzijn in het koor van de Magnuskerk, met hapjes en drankjes, vooral uit Oekraïne.

Een mooie kans om in gesprek te komen met de OekraIners. Met wat Engels en met hulp van Diana Dali (uit Georgië, zij spreekt Russisch) en een tolk zal dat zeker lukken!

Magnuskerk Anloo, Vrijdag 9 december,19.30-21.00 uur. Kerk open 19.00 uur.
Vrij entree. Vrijwillige bijdragen komen ten goede aan de Oekraïense vluchtelingen in Papenvoort.

Reserveren aanbevolen! Er is beperkt plaats en vol is vol. Mail aantal plaatsen, telefoonnummer en adres naar speulkoel@rondommagnus.nl.
Meer informatie: www.rondommagnus.nl.